Έργα και Ημέρες Της Παράταξης Του Μανώλη Παλάσκα

Έργα και Ημέρες Της Παράταξης Του Μανώλη Παλάσκα

Έργα και Ημέρες Της Παράταξης Του Μανώλη Παλάσκα

Ανακοίνωση με τον απολογισμό της  τετραετίας στην οποία θήτεψε το σχήμα του κ. Μανώλη Παλάσκα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Έργα και ημέρες της παράταξης του ΜανώληΠαλάσκα

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Καρδίτσας πλησιάζουν και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Κιέριον» οι εξουσιοδοτημένοι ψηφοφόροι των σωματείων του Νομού θα κληθούν να αναδείξουν ποια παράταξη θα διοικήσει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και την ολοκλήρωση της τετραετίας στην οποία θήτεψε το σχήμα του κ. Μανώλη Παλάσκα, αναφέρουμε βασικά σημεία της διαδρομής του προέδρου της ΕΠΣΚ στην ηγεσία του ποδοσφαίρου της περιοχής.

Στις 27 Μαρτίου 2011, η παράταξη με επικεφαλής τον Μανώλη Παλάσκα επικράτησε στις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία και ποσοστό 80% και έπειτα από την συνεδρίαση των 11 μελών που αναδείχθηκαν από τις εκλογές, αναδείχτηκε πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Προπονητής

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του ίδιου έτους στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε Σχολή προπονητών ΟΥΕΦΑ Β΄, όπου για 16 ημέρες οι υποψήφιοι προπονητές με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών πήραν τη δυνατότητα έκδοσης προπονητικού διπλώματος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Διαιτησία

Το θέμα της διαιτησίας απασχόλησε ιδιαίτερα τη νέα ηγεσία, η οποία, κατά τη διάρκεια της τετραετίας, πραγματοποίησε συνολικά 6 σχολές διαιτησίας, απ’όπου, και μέσα από απαραίτητες εξετάσεις που διεξήχθησαν υπό την εποπτεία μεταξύ άλλων του Υπεύθυνου Ανάπτυξης  της Διαιτησίας και παλαίμαχου αξιολογημένου διαιτητή, κ. Μπριάκου Αθανάσιου, αναδείχτηκαν νέοι διαιτητές για το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Παράλληλα με τις σχολές, έλαβαν χώρα και τέσσερα επιμορφωτικά σεμινάρια που είχαν στο επίκεντρο την ενημέρωση των διαιτητών για τους κανόνες και τις εκάστοτε αλλαγές στους κανονισμούς της διαιτησίας, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη ενημέρωση στις εξελίξεις που κατά καιρούς υφίστατο η διαιτησία.

Μάλιστα, στο κομμάτι που αφορά τη διαιτησία, το Δ.Σ. έφερε νέα δεδομένα στο νομό Καρδίτσας, αφού για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών τον Ιούνιο του 2013. Η διοργάνωση, πέραν του επιμορφωτικού χαρακτήρα, έκανε αίσθηση στην Πανελλήνια αθλητική κοινή γνώμη και έφερε το ποδόσφαιρο της Καρδίτσας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ενημέρωση για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα

Οι καινοτομίες σε αυτή την τετραετία δε σταματούν εδώ, αφού μέσα στην τρέχουσα θητεία και επί προεδρίας κ. Παλάσκα διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 ενημερωτική ημερίδα για τη βία στα γήπεδα, με την ΕΠΣ Καρδίτσας να γίνεται η πρώτη Ένωση η οποία προχωρά σε διεξαγωγή και εντρύφηση σε ένα από τα πλέον επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα του Ελληνικού αθλητισμού.

Μέριμνα για τον αθλητισμό στην παιδική ηλικία

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και του έμπρακτου ενδιαφέροντος για τα παιδιά και το μέλλον του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, έλαβε χώρα και ενημερωτική ημερίδα με κεντρικό θέμα «Το παιδικό ποδόσφαιρο στη σημερινή εποχή», τον Οκτώβριου 2013, στην οποία εκτός από την επιστημονική προσέγγιση και τοποθέτηση παιδοψυχολόγου, αναλύθηκε και η φιλοσοφία της ΕΠΟ για το παιδικό ποδόσφαιρο από τον Συντονιστή των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, Λεωνίδα Βόκολο.

Επαφή και στήριξη στα Σωματεία της Ένωσης

Για την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδοσφαίρου της Καρδίτσας η παράταξη του κ. Παλάσκα έδωσε ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία και την πρόοδο των σωματείων του νομού, με οικονομική ενίσχυσή τους, η οποία συνοδεύτηκε από απόλυτη διαφάνεια, με προσφορά αθλητικού και φαρμακευτικού υλικού για τη βελτίωση των αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών συνθηκών του κάθε σωματείου της περιοχής, όσο και αγωνιστικές στις κατηγορίας της ΕΠΣ Καρδίτσας, στις οποίες οι γηπεδούχες ομάδες δεν κατέβαλλαν έξοδα διαιτησίας.

Ανάδειξη του αθλητισμού με το χαρακτήρα της γιορτής

Στις ουσιώδεις παρεμβάσεις συγκαταλέγονται και εκδηλώσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν την ιδιότητα και τα Ιδεώδη του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ηγεσίας του κ. Παλάσκα η ανθρώπινη πλευρά του αθλητισμού αποτέλεσε κύριο μέλημα, αντιμετωπίζοντας τους ενασχολούμενους με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καρδίτσας με το ανθρώπινο στοιχείο ως προτεραιότητα. Το «στοίχημα» της τωρινής προεδρίας ήταν να δοθεί το ερέθισμα σε όσους υπηρετούν το ποδόσφαιρο της περιοχής για να συνεχίσουν από όποια ιδιότητα έχουν στο χώρο (θεατή, ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα, διαιτητή κλπ) με αγάπη στον αθλητισμό και να συμβάλουν στην πρόοδό του. Έτσι, διοργανώθηκαν γιορτές για τους διαιτητές της ΕΠΣ Καρδίτσας, τους προπονητές και απονομές βραβείων και επάθλων σε όσους τίμησαν και αφοσιώθηκαν με την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο του τόπου μας.

Διεκδίκηση και επίτευξη βελτιωτικών αλλαγών

Μέσα στις παραπάνω αλλαγές και προοδευτικές κινήσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, ο κ. Μανώλης Παλάσκας φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση και διεκδίκηση παροχών στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η ενημέρωση και η συνεχής επαφή με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, όπως Πρόεδροι Ενώσεων από γειτονικούς και γεωγραφικά ευρύτερους νομούς, αλλά και τα ανώτατα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου της χώρας, όπως ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, οδήγησαν στην ανάδειξη των προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου της περιοχής και στη δέσμευση για ουσιαστική επίλυσή τους. Η άριστη σχέση με ανθρώπους του Ελληνικού ποδοσφαιρικού στερεώματος άνοιξε τους ορίζοντες της ΕΠΣ Καρδίτσας και διεύρυνε το φάσμα της υλοποίησης μιας σειράς από σημαντικές πράξεις που βελτίωσαν με αλματώδεις ρυθμούς το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Η επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού στην πόλη της Καρδίτσας και η συζήτηση για την ολοκλήρωση του Ενωσιακού γηπέδου, δρομολόγησε τις εξελίξεις για να πιστωθεί ακόμη μία έμπρακτη υπόσχεση η τωρινή ηγεσία. Θα ήταν παράληψη να μη γίνει αναφορά και στις εγκαταστάσεις των γραφείων της ΕΠΣ Καρδίτσας, όπου πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση και με την ολοκλήρωση των έργων άλλαξε άρδην η εικόνα του χώρου, στον οποίο δεν είχε γίνει παρέμβαση εδώ και 30 χρόνια και πλέον θυμίζει υπηρεσία στα σύγχρονα πρότυπα.

Εν κατακλείδι, η παράταξη που ανέλαβε την ηγεσία αυτά τα χρόνια και μέσα σε εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όπου η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική, διοίκησε με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό της Ένωσης, υπηρετώντας με ανυστεροβουλία το ποδόσφαιρο του νομού Καρδίτσας και καθιστώντας την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας ανεξάρτητη από κάθε άποψη.

Το όραμα και η συνέπεια της ηγεσίας του τοπικού ποδοσφαίρου έχει συνέχεια και με συγκεκριμένο πλάνο οφείλει να συνεχίσει το έργο της στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με πολιτικές που χαρακτηρίζονται από διαύγεια, χωρίς να δημιουργούν φρούδες ελπίδες και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι».


SHARE