Να υπαχθούν οι οφειλές προς τους Δήμους στη νέα ρύθμιση για τα...

Να υπαχθούν οι οφειλές προς τους Δήμους στη νέα ρύθμιση για τα χρέη

Να υπαχθούν οι οφειλές προς τους Δήμους στη νέα ρύθμιση για τα χρέη

Να υπαχθούν οι οφειλές προς τους Δήμους στη νέα ρύθμιση για τα χρέη ζητά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος  με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικ. Βούτση.

Να υπαχθούν όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 οφειλές προς τους Δήμους, στην νέα ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο που προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη ζητά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος με επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικ. Βούτση.

Ο κ. Αλεξάκος ζητά από τον Υπουργό ως αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση να στηρίξει το  αίτημα αυτό, εκτιμώντας οτι θα βοηθήσει πρωτίστως τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους οφειλέτες να ρυθμίσουν με πολύ ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους προς τους Δήμους και να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες.

Παράλληλα μια τέτοια ρύθμιση θα έδινε “ανάσα” και στους Δήμους που θα εισέπραταν σταδιακά ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων, καθώς όπως επισημάνθηκε και από την κ. Βαλαβάνη δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανάλογη ρύθμιση στο άμεσο μέλλον.

Η επιστολή του Δημάρχου

Στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο κ. Αλεξάκος αναφέρει τα εξής:

Ως αρμόδιος Υπουργός για την Αυτοδιοίκηση και ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ Ν. Βαλαβάνη, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας το αίτημά μας να συμπεριληφθούν στην ρύθμιση και οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31/12/2014 οφειλές προς τους Δήμους.

Μια τέτοια παρέμβαση που θα έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 €  και να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες, εκτιμούμε ότι θα ήταν ευεργετική τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.

                                                                      Με τιμή

                                                       Ο Δήμαρχος Καρδίτσας

                                                               Φώτης Αλεξάκος