Για πρωτη φορά τόσο ανοικτά το Βερολίνο απειλεί με χρεοκοπία

Για πρωτη φορά τόσο ανοικτά το Βερολίνο απειλεί με χρεοκοπία

Για πρωτη φορά τόσο ανοικτά το Βερολίνο απειλεί με χρεοκοπία

Μετά τις δηλώσεις Σόιμπε και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών – «Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν» – «Οχι» στην πρόταση Ντάισελμπλουμ, ότι μέσα στον Μάρτιο θα μπορούσε να γίνει και η πρώτη εκταμίευση της δόσης

«Θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει αν δεν τηρήσει τα όσα συμφωνήθηκαν».
Τα παραπάνω ανέφεραν τη Δευτέρα γερμανικές κυβερνητικές πηγές οι οποίες, μεταξύ άλλων, απέρριψαν την πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε πως είναι έτοιμος να προχωρήσει ακόμα και αυτόν τον μήνα στην «πρώτη εκταμίευση» των 7,2 δισ. που απομένουν στην Ελλάδα, από την διάσωση των 172 δισ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, υποστήριξαν πως «αν ένα μέλος σπάει τις συμφωνίες επανειλημμένα, το κόστος είναι μεγαλύτερο από μία χρεοκοπία».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, σκληρή γλώσσα για την χώρα μας χρησιμοποίησε ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Μια ημέρα έπειτα από τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι ενδεχόμενη μη αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σημαίνει και πιστωτικό γεγονός, ο κ. Γιέγκερ ανέφερε πως ο κ. Σόιμπλε εννοεί τα όσα λέει, συμπληρώνοντας πως δεν είναι πρόθεσή του Γερμανού υπουργού να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Διαβάστε περισσότερα newmoney.gr