Βρήκαν το σπίτι, στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς;

Βρήκαν το σπίτι, στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς;

Βρήκαν το σπίτι, στο οποίο μεγάλωσε ο Ιησούς;

Αρχαιολογικές ανασκαφές στο Ισραήλ αναγνώρισαν ένα σπίτι που χρονολογείται από τον 1ο αι. μ.Χ. και πολλοί ισχυρίζονται πως είναι το σπίτι του Ιησού Χρηστού

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, γενέτειρα του Ιησού Χρηστού, το οποίο πολλοί πιστεύουν πως είναι ο χώρος στον οποίο μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος. Αρχαιολόγοι που εργάζονται στο σημείο, που βρίσκεται στο σημερινό Ισραήλ, αναγνώρισαν μια οικία η οποία και χρονολογείται από τον 1ο αι. μ.Χ. και φαίνεται να είναι το σπίτι στο οποία μεγάλωσε ο Ιησούς μαζί με την μητέρα του Μαρία και τον Ιωσήφ.

nazareth2

Το οίκημα είναι φτιαγμένο από σκαλιστούς τοίχους και πέτρα, λαξευμένο στις παρυφές ενός βράχου.

nazareth3

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1880 από τις αδερφές τις Ναζαρέτ, αλλά δεν ήταν παρά το 2006 που Βρετανοί αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Ken Dark, εκτίμησαν πως το οικοδόμημα χρονολογείται από τον 1ο αι. μ. Χ. κάτι που δημιούργησε αμέσως συζητήσεις για το αν θα μπορούσε να είναι το σπίτι του Ιησού.

nazareth4

Αφού το σπίτι εγκαταλείφθηκε, χρησιμοποιήθηκε ως λατομείο, ενώ στη συνέχεια χτίστηκαν παραπλεύρως του δύο τάφοι. Υπάρχουν μαρτυρίες από την μεσαιωνική εποχή που αναφέρουν πως ένας από τους τάφους αυτούς ανήκει στον Ιωσήφ.

nazareth6

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE