Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμφωνήσουν!

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμφωνήσουν!

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν συμφωνήσουν!

Γεμάτη ερωτηματικά και μπαρούτι ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.Φάνηκε αρκετά επικριτικός σχετικά με την στάση που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέγοντας:

«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα»

Σχετικά με τα χρηματικά διαθέσιμα ανέφερε «Μπορώ μόνον να πω ότι έχουμε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για τα υπόλοιπα θα δούμε».

Σε ερώτηση του δημοσιογραφου για την αντιδραση του Eurogroup μόλις στάλθηκαν οι Ελληνικές προτάσεις δήλωσε:

«σιωπή. Επικρατεί σιωπή, η Ευρώπη προχωρεί βυθισμένη στην νωθρότητα. Είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο που χρειάζεται καιρό για να αλλάξει πορεία. Και επιπλέον, αν η αλλαγή αυτή προέρχεται από μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει ο φόβος ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται κάτι το ύποπτο»

Όταν ερωτήθηκε απο τον δημοσιογράφο για την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες δεν δεχτουν το σχέδιο τους απάντησε:

 «Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα» (για το ευρώ, αποσαφηνίζει η Κοριέρε).

Το Μαξίμου σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το δημοψήφισμα που ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν σχετίζεται με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Πάντως, τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης περί δημοψηφίσματος σχολίασε και ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ λέγοντας ότι επαναλαμβάνουν το ολέθριο λάθος του κ. Παπανδρέου και βάζουν σε κίνδυνο την χώρα.

SHARE