Επενδύσεις άνω των 24,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επενδύσεις άνω των 24,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Προσθήκες εγκαταστάσεων αξίας 770.000 ευρώ στην Κτηνιατρική Καρδίτσας

Επενδύσεις άνω των 24,5 εκ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αγοραστός: θέλουμε ισχυρό πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με πρωταγωνιστικό ρόλο

Την ανάγκη περαιτέρω ισχυροποίησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα από επενδύσεις και σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, επεσήμανε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Πετράκο, παρουσία στελεχών της διαχειριστικής αρχής.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία των έργων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου αλλά και η οριοθέτηση των στόχων για το νέο ΣΕΣ.
Από τα στοιχεία που αναλύθηκαν στη συνάντηση, συνολικά επτά έργα έχουν εκτελεσθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 24.629.307,34 ευρώ.
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «εμείς πιστεύουμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας γι’ αυτό και αναβαθμίζουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο θέλουμε να ισχυροποιηθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στα πανεπιστημιακά δρώμενα της χώρας μας. Πιστεύουμε λοιπόν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γι’ αυτό και το ενισχύουμε με υποδομές, αλλά και με έργα έρευνας στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία. Συνεχίζουμε να έχουμε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και κοιτάμε πώς να μπορέσουμε πραγματικά και ειλικρινά να συνδέσουμε την έρευνα με την παραγωγή γιατί πιστεύουμε ότι η έρευνα όταν ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας: περιφέρεια, πανεπιστήμιο, επιχειρήσεις. Παράλληλα θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν μέσα από την έρευνα, παραγωγικά έργα».
Ο Γ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος δήλωσε: «Είχαμε μία πολύ παραγωγική και χρήσιμη συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τη διαχειριστική αρχή η οποία αφορούσε τα τρέχοντα έργα του Πανεπιστημίου που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και προσπαθούμε να επισπεύσουμε ενόψει και του κλεισίματος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Επίσης όμως, είχαμε μία πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση για την επόμενη προγραμματική περίοδο, τις ανάγκες του πανεπιστημίου και τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ».
ΤΑ ΕΡΓΑ
Αναλυτικά τα έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ, αλλά και ο προϋπολογισμός ένταξής τους, είναι τα εξής:
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
Π/Υ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΥΓΧΡ. ΔΔ
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΦΑΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
3.600.000,00
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΤΙΡΙΟ Α ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ Β ΑΙΘΟΥΣΕΣ
770.000,00
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
1.811.000,00
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
5.800.000,00
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
6.100.000,00
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΣΙΚΡΙΚΗ
1.048.307,34
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΙΙΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
5.500.000,00

SHARE