Κάλεσμα Αγοραστού να τρέξουν γρήγορα τα έργα στην Υγεία

Κάλεσμα Αγοραστού να τρέξουν γρήγορα τα έργα στην Υγεία

Κάλεσμα Αγοραστού να τρέξουν γρήγορα τα έργα στην Υγεία

Κάλεσμα σε όλους τους φορείς της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να επιταχύνουν την εκτέλεση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια κονδυλίων, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας που είχε με διοικητές και στελέχη των νοσοκομείων των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, στις δημόσιες δομές υγείας στην περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ έχουν εκτελεσθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη 51 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48.203.279,3 ευρώ.

Μεταξύ αυτών είναι και έργα του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπως η κατασκευή και o εξοπλισμός ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων ,προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου, προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Ο Περιφερειάρχης

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «μέλημά μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στις τρεις βαθμίδες των υπηρεσιών υγείας. Εμείς μέσω του ΕΣΠΑ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ικανοποιήσαμε στο σύνολό τους τα αιτήματα των φορέων της υγείας και της πρόνοιας και προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα, είτε πρόκειται για κτηριακά, είτε για κτηριακές υποδομές, για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ή αγορά ασθενοφόρων.
Τώρα πλέον εναπόκειται στην 5η ΥΠΕ και στα νοσοκομεία να προχωρήσουν με ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων, ώστε να μην χαθούν χρήματα και φυσικά να προμηθευτούν το ταχύτερο δυνατό τον εξοπλισμό που χρειάζονται τα νοσοκομεία σε μία δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους και τη δημόσια υγεία.
Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε στο μέγιστο βαθμό εντάσσοντας όλα τα ώριμα έργα καθώς στην επόμενη προγραμματική περίοδο η κατεύθυνση στον τομέα της υγείας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα. Εκ των πραγμάτων οι δικαιούχοι των έργων πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα στον εναπομείναντα χρόνο ώστε να μην χάσουν ούτε ένα έργο».