Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών

Θετικά αξιολογούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, έξι στους δέκα Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε το διάστημα 5 – 11 Μαρτίου, 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη συμφωνία του Eurogroup, η κυβέρνηση «μάλλον δεν μπορούσε να κερδίσει περισσότερα», έναντι ποσοστού 36%, που θεωρούν ότι «μάλλον μπορούσε να κερδίσει περισσότερα».

Στους θετικά διακείμενους έναντι των χειρισμών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβάνονται δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ένας στους δύο της ΝΔ, η πλειοψηφία του Ποταμιού και του ΚΚΕ, αλλά και 56% των ψηφοφόρων της ΧΑ.

Σε ποσοστό 51% οι ερωτηθέντες αποδέχονται τη συμφωνία, δηλώνοντας πως η Ελλάδα δεν βγήκε από αυτήν ούτε κερδισμένη, ούτε χαμένη, ενώ 20% θεωρούν ότι η χώρα βγήκε «μάλλον κερδισμένη», με 23% εξ΄αυτών να δηλώνουν ότι βγήκε «μάλλον χαμένη».

Στο ερώτημα αν «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτύχει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», περισσότεροι από πέντε στους δέκα ερωτηθέντες (53%) απαντούν θετικά, ενώ ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 63% έναντι 19% του Αντώνη Σαμαρά.

ΠΗΓΗnerit.gr
SHARE