Νέα διόδια από σήμερα στο πέταλο του Μαλιακού

Νέα διόδια από σήμερα στο πέταλο του Μαλιακού

Νέα διόδια από σήμερα στο πέταλο του Μαλιακού

Σαν να μην έφταναν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, που ουσιαστικά επιβλήθηκαν εν κρυπτώ, έρχεται και η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το κόστος μετακίνησης των οχημάτων μέσω του αυτοκινητοδρόμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, μόνο για διόδια, κοστίζει πλέον 59 ευρώ!

Έχει σημασία να τονιστεί ότι η έναρξη του νέου σταθμού διοδίων (μετωπικός και πλευρικοί), που τίθεται σε λειτουργία από σήμερα Δευτέρα στο γνωστό πέταλο του Μαλιακού και στη θέση Μαυρομαντήλα, ανακοινώθηκε «στα μουλωχτά» το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, μία μόλις ημέρα πριν τεθεί σε λειτουργία, με προφανή σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις!

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα νέα διόδια επιβάλλονται με αφορμή την απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Αγ. Μαρίνας-Ράχες, που κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην εταιρία Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Κι αυτά όταν πριν από περίπου ένα χρόνο εκταμιεύτηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 896 εκατ. ευρώ (σ.σ.: σχεδόν όσα εισπράχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ) προς τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους για αποζημιώσεις και δημόσια συμμετοχή!

ΠΗΓΗe-typos.com
SHARE