Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Β. Γιακουμάκη

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Β. Γιακουμάκη

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Β. Γιακουμάκη

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πορίσματος του ιατροδικαστή, που παραδόθηκε στην αστυνομία. Από τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές προκύπτει ότι ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ, από τραύμα στο δεξιό του καρπό που προκλήθηκε από το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε δίπλα του. Η ημερομηνία θανάτου συμπίπτει με την ημερομηνία εξαφάνισης του σπουδαστή, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η εκδοχή της αυτοχειρίας, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή. Και αυτό γιατί, όπως προβέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο.

Ανοιχτός παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης, με απόφαση του εισαγγελέα Ιωαννίνων, που ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα ξεκινώντας μάλιστα από μηδενική βάση.

Να χυθεί άπλετο φως ζήτησε από την δικαιοσύνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ πρωτοβουλίας για να εκλείψει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η σορός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Στο μεταξύ, άμεσα κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διαγραφή διαδικτυακών αναρτήσεων χθες το απόγευμα, οι οποίες προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί. H Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν τα υβριστικά σχόλια.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ” εξακολούθηση, σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.

Τα προσβλητικά σχόλια και οι αναρτήσεις είχαν δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες, για τις οποίες έγιναν πολλές καταγγελίες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τελικά, οι συγκεκριμένες αναρτήσεις διεγράφησαν.

Στο μεταξύ, τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Η σκέψη μας πάει στην οικογένεια του νεαρού και στους οικείους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗnerit.gr
SHARE