Συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας

Συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας

Συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας με αφορμή την Έναρξη του 31ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Στα πλαίσια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και το πρόγραμμα επιμορφώσεων για εκπαιδευτικούς και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συνέντευξης είπε τα εξής:

Σε μια από τις πιο δύσκολες μεταπολιτευτικά στιγμές για την πατρίδα μας ο πολιτισμός στην πόλη μας αρνείται να λυγίσει.

31 χρόνια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας δεν είναι πολλά. Είναι απόδειξη με τον πιο βαρύ φόρο. Είναι η ζωή μας που δεν τα παρατά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Ν.Κ. δυο μήνες τώρα με απόλυτη συνεργασία εργάστηκε και οργάνωσε, ελπίζουμε με την ανάλογη επιτυχία το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Συμπαραστάτες η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλων γιατί δε λιγόστεψαν ούτε έναν πόντο την σημαία του πολιτισμού, αντιθέτως την ψήλωσαν.

Ξεκινάμε το λοιπόν την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 8.30μ.μ. με δύο σπουδαίους ερμηνευτές το Γιώργο Ανδρέου και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, συνοδεία του εξαιρετικού βιολιστή Στέργιου Γαργάλα.  Θα ακολουθήσουν 8 παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων και πέντε τιμητικά αφιερώματα ξεκινώντας το Σάββατο 21 Μάρτη στη κυρία Ρένη Πιττακή, την Τρίτη 24 Μάρτη στην Ελένη Ράντου, την Τετάρτη στην κυρία Κάτια Γέρου, την Πέμπτη στο σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαίδη και το Σάββατο στην ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως αξίζει στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ που για δέκα ημέρες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι :

  • ο σκηνοθέτης Βασίλης Κυρίτσης
  • ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Κυπουργός
  • ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
  • ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Χασάπογλου
  • η χορογράφος Μίρκα Ψαροπούλου

   Εύχομαι σ ΄ όλους μας καλή επιτυχία.


Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν : ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη, Γιώργος Νούσιος και Γιώργος Μάττας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Αγραφιώτης, ο Ταμίας κ. Γιώργος Τσιγγόπουλος και το μέλος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

SYN-TYPOU-2


Σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα αναμεταδίδεται καθημερινά ζωντανά μέσω του youtube από την  ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ, εκτός από αυτό της έναρξης που κοστίζει 7 ευρώ.


Για να διαβάσετε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πατήστε εδώ.


AFISA-NEW