Με συναυλία του Γιώργου Ανδρέου και της Ρίτας Αντωνοπούλου η Έναρξη του...

Με συναυλία του Γιώργου Ανδρέου και της Ρίτας Αντωνοπούλου η Έναρξη του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Με συναυλία του Γιώργου Ανδρέου και της Ρίτας Αντωνοπούλου η Έναρξη του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Με τη συναυλία των Γιώργου Ανδρέου και Ρίτας Αντωνοπούλου θα ανοίξει η αυλαία του 31ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο και ώρα 8.30μ.μ.

Η μουσική τους συνάντηση θα περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, («Μικρή Πατρίδα», «Άγιος ο έρωτας», «Γράμμα στον κ. Νίκο Γκάτσο»), τραγούδια απόS την δισκογραφία της Ρίτας Αντωνοπούλου κι από τον κύκλο συνεργασιών της με καταξιωμένους δημιουργούς (Κραουνάκη, Μικρούτσικο, Ιωάννου, Θηβαίο, Ζούδιαρη, κ.α.), τραγούδια κλασσικά άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοϊζου κ.α.) καθώς και τραγούδια που ο Γιώργος και η Ρίτα αγαπούν να παίζουν επί σκηνής – τραγούδια δημιουργών της νεότερης γενιάς (Μάλαμας, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παυλίδης, Αλκ. Ιωαννίδης, Περίδης κ.α.) καθώς και τραγούδια από το νέο τους δίσκο «Ζωή μου μην αργείς».  Μαζί τους ο εξαίρετος μουσικός Στέργιος Γαργάλας (βιολί, βιόλα).

Με αυτόν τον ξεχωριστό μουσικό τρόπο θα ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Θεάτρου, ενώ λίγο νωρίτερα το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ» και τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου θα παρουσιάσουν μία «Performance» Σωματικού Θεάτρου εμπνευσμένη από την ατιτλοφόρητη ποιητική σύνθεση του Τάσου Λειβαδίτη, στην οποία παίρνουν μέρος σύγχρονα πρόσωπα, ζωντανεύοντας τα χορικά ενός επαναστατικού έργου, που προβάρει ένας θίασος ηθοποιών.  Σκηνοθεσία : Παύλος Βησσαρίου – Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Θεάτρου «ΟΨΕΙΣ»

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου, διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η διοργάνωση θα αναμεταδίδεται καθημερινά ζωντανά μέσω του youtube από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ (εκτός από αυτό της έναρξης που είναι 7 ευρώ).

OPSEIS