Ανά μήνα η πληρωμή του ΟΑΕΕ

Ανά μήνα η πληρωμή του ΟΑΕΕ

Ανά μήνα η πληρωμή του ΟΑΕΕ

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη, προωθείται η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα διευκρίνισε ότι δόθηκε τρίμηνη προθεσμία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να προσαρμόσει την καταβολή των εισφορών σε μηνιαία βάση από δίμηνη που είναι σήμερα. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2015 συμφώνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Επίσης ανέφερε ότι θα αυξηθεί το όριο οφειλής (το σημερινό όριο είναι 20.000 ευρώ) για όσους τηρούν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με δικαίωμα συμψηφισμού μέρους της σύνταξης για την αποπληρωμή της οφειλής, ή ακόμη και ολική παρακράτηση.

Τα δυο αυτά μέτρα σε συνδυασμό με την επιλογή έως τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες(αναμένεται και ελεύθερη επιλογή από τον οφειλέτη), θα αναπτερώσουν την ρευστότητα του ταμείου ,καθώς με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού , ο ένας στους δύο μόνο ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ καταβάλει εισφορές.

SHARE