Κ. Ο. Καρδίτσας Κ.Κ.Ε. – Περί Φιλολαϊκής Κυβερνητικής Πολιτικής

Κ. Ο. Καρδίτσας Κ.Κ.Ε. – Περί Φιλολαϊκής Κυβερνητικής Πολιτικής

Κ. Ο. Καρδίτσας Κ.Κ.Ε. – Περί Φιλολαϊκής Κυβερνητικής Πολιτικής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Καρδίτσας του Κ.Κ.Ε. με την οποία σχολιάζει την απόρριψη των τροπολογιών που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Η συγκυβέρνηση του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ και των έως «ακροδεξιών» ΑΝΕΛ, απέρριψε χωρίς καμία συζήτηση τις τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Να θυμίσουμε ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ αφορούσαν:

  • Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος.
  • Τη δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού και τη διαγραφή χρεών των Σχολικών Επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).

Τροπολογία επίσης για τη ρύθμιση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», που ψηφίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Την τροπολογία αυτή αρνήθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία, με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών που οδηγήθηκαν στην υπερχρέωση, εξαιτίας των αντεργατικών – αντιλαϊκών επιλογών που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πιο συγκεκριμένα η τροπολογία περιλάμβανε:

1. Τα νοικοκυριά που έχουν οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ, τις ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις.

2.Κούρεμα χρεών, όχι μόνο πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά και κεφάλαιο. «Κουρεύει» όλα τα χρέη που προέρχονται από τα άδικα και αντιλαϊκά τέλη, τέλος επιτηδεύματος, τέλος αλληλεγγύης, τα οποία διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση. «Κουρεύει» τα χρέη που υπάρχουν από τον ΕΝΦΙΑ με όλες τις μορφές που πήρε κι όχι για όλους, αλλά βάζουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την πρώτη κατοικία ως 120 τ.μ. και για τη δευτερεύουσα έως 80 τ.μ.

3.Κούρεμα νοσηλίων. Γι” αυτόν δηλαδή που δεν είχε ασφάλιση και πήγε στο δημόσιο νοσοκομείο να νοσηλευτεί και δεν μπόρεσε να πληρώσει τα νοσήλια - τώρα τα μεταφέρουν στην εφορία.

4.Κούρεμα του συνόλου των χρεών  για μια οικογένεια με εισόδημα ως 20.000 ευρώ.

5.Διευκόλυνση σε όσους το σύνολο των επιβαρύνσεων, και των τρεχουσών, να μην ξεπερνάει το 10% στην εφορία μαζί με τη ρύθμιση.

Και ρωτάμε το κάθε καλόπιστο Καρδιτσιώτη/σσα, είναι κάτι από όλα  αυτά υπερβολικό;

Παραπέμπει σε σοσιαλισμό; Είναι ή δεν είναι απόλυτα απαραίτητα αυτά τα μέτρα για την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας; Κι όμως η αριστεροσύνη τους δεν τα δέχεται σαν τέτοια.

Αυτές είναι οι θέσεις του ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλες, και ανταποκρίνονται στα συμφέροντα του συνόλου των λαϊκών οικογενειών.  Αφορούν απόλυτα το σήμερα.

Το ΚΚΕ λέει κι άλλα. Κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, προκαλεί νέα αδιέξοδα. Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη συνέχιση μιας πολιτικής που, όπως κι αν ονομαστεί, τελικά το λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο λαός.


SHARE