Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», που εμφανίζει τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, να έχει συνάψει συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Δημόσιο και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Μιλώντας για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανέφερε ότι ο «κ. Κατρούγκαλος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις και δείχνουν στην ουσία ότι όχι απλώς δεν τίθεται θέμα, αλλά τίθεται θέμα για αυτούς που βάζουν το θέμα».

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή του δημοσιεύματος για τον Γ. Κατρούγκαλο, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και το αποδίδουν σε συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός την παραμονή του ταξιδιού του στη Γερμανία.

Για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία, έκανε λόγο το Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

Ευθύνες τόσο στον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο όσο και στην κυβέρνηση καταλόγισε η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε πως «όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι. Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει».

«Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον κ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης «τη στιγμή που οι συκοφαντίες έχουν καταπέσει επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας το καταλάβουν όμως καλά. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δικό τους μονοπώλιο. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σύντομα».

Για θέμα ηθικής τάξης κάνει λόγο το Ποτάμι και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν εξηγήσεις και να πάψουν να κρύβονται πίσω από διαδικαστικά και νομικά φύλλα συκής.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο κ. Κατρούγκαλος κατηγορεί το Βήμα ότι «εκτελεί συμβόλαιο» με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναντίον του. Αυτήν τη χυδαία συκοφαντία, σημειώνει, κατά του ΠΑΣΟΚ του την επιστρέφουμε.

«Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών. Δεν γίνεται, δηλαδή, με άμεσο οικονομικό όφελος» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Τέλος, σχετικά με άλλα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να χειρίζεται υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ ήταν υπουργός, ο κ. Κατρούγκαλος κάνει λόγο για «νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας».