Κομισιόν: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες

Κομισιόν: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες

Κομισιόν: Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα δημιουργηθεί ένα κοινό αγροτικό ταμείο που σκοπό θα έχει την χρηματοδότηση νέων αγροτών. Οι δαπάνες της χρηματοδότησης θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, εγκαταστάσεων γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και διάφορες λειτουργικές δραστηριότητες όπως το branding των προϊόντων.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, κ. Phil Hogan, δήλωσε σχετικά:

«Τα χρηματοοικονομικά μέσα μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία από την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, τον 2ο πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Με την απόκτηση πιο ελεύθερης ροής των πιστώσεων, μπορεί να μετατραπεί ένα ευρώ δημόσιου χρήματος σε δύο ευρώ, τρία ευρώ ή και περισσότερα ευρώ, από ενυπόθηκα δάνεια για να βοηθήσουμε τους αγρότες μας, ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, και άλλους επιχειρηματίες της υπαίθρου, δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Wilhelm Molterer ανέφερε:

«Η ανάγκη για επενδύσεις στις αγροτικές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που χρειαζόμαστε, επομένως, είναι ένας έξυπνος τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν τα δημόσια χρήματα για την προσέλκυση της ιδιωτικής επένδυσης ώστε να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις.

SHARE