Συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας» με τους βουλευτές του...

Συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 24-03-2015 έγινε συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Καρδίτσας με επίμαχο θέμα τα προβλήματα του ΓΝΚ. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Βασίλης Νίκου, Δομήνικος Βερίλλης, Νικόλαος Κατσούλης, Χρήστος Παπαστάθης, Γιώργος Τζέλλος και Νικόλαος Τσιότσιος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Σπύρος Λάππας και Νίκος Μιχαλάκης.
Η επιτροπή Πρωτοβουλίας κουβέντιασε με τους βουλευτές το θέμα της υποβάθμισης που υπέστη το Νοσοκομείο της Καρδίτσας ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που έπληξαν τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη βιαιότητα τον χώρο της Υγείας και έθεσαν τα αιτήματα της άμεσης κάλυψης σε ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής, της τοποθέτησης μόνιμου ιατρού Νεφρολόγου για τους Νεφροπαθείς και της εξασφάλισης αξονικού τομογράφου.
Ακολούθησε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επαίνεσαν την πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών επισημαίνοντας την ανάγκη διαρκούς επαφής και συνεργασίας, ανέφεραν δε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Υγεία είναι δικαίωμα που δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί από κανέναν. Δυστυχώς σήμερα με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, η εικόνα της αποδιοργάνωσης είναι εμφανής. Τα νοσοκομεία είναι στο όριο της διάλυσης. Τα κενά είναι τεράστια. Αυτήν την στιγμή καταβάλλεται υπερπροσπάθεια για να κρατηθεί ζωντανή η δημόσια Υγεία, ώστε να μην καταρρεύσει μέσα από τη σωρευτική δράση των πολλαπλών αρνητικών παρεμβάσεων που είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η βούλησή μας είναι να υπάρξει ανακούφιση της κοινωνίας σε όλους τους τομείς πολύ δε περισσότερο σε ό,τι αφορά την υγειονομική φροντίδα.
Καταρχήν δρομολογείται η ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, το ταχύτερο δυνατόν. Η προκήρυξη μόνιμης θέσης στην Παιδιατρική είναι θέμα προτεραιότητας, διότι η επίλυση του θέματος με επικουρικό προσωπικό προσωρινά μόνο θα θεραπεύσει το πρόβλημα. Όσον αφορά το θέμα του Νεφρολόγου έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη και είναι θέμα ημερών να τακτοποιηθεί το θέμα. Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου είναι πρόβλημα καθαρά γραφειοκρατικό, έχει πάρει τη δικαστική οδό και αναμένεται η δικαστική απόφαση για να επιλυθεί.
Κλείνοντας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλιστεί η επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας και να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών».

SHARE