Αναβίωσε ο έθιμο της λαμπαδηδρομίας στην Κρυοπηγή

Αναβίωσε ο έθιμο της λαμπαδηδρομίας στην Κρυοπηγή

Αναβίωσε ο έθιμο της λαμπαδηδρομίας στην Κρυοπηγή

Το έθιμο της λαμπαδηδρομίας αναβίωσε το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου στην πλατεία της Κρυοπηγής με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού, του προέδρου τηφς τοπικής κοινότητας κ. Σοφογιάννη και πάρα πολλών κατοίκων.

Το έθιμο αναβίωσε μετά από 30 χρόνια περίπου χάρη στην πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου του χωριού κ. Γλάστρα και τη συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Έτσι στην πλατεία του χωριού άναψε μία πολύ μεγάλη φωτιά, ο σύλλογος πρόσφερε τοπικά εδέσματα και κρασί, ενώ οι κάτοικοι του χωριού χόρεψαν γύρω από τη φωτιά όπως θέλει το έθιμο.

«Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου για την πρωτοβουλία που πήραν να αναβιώσουν μετά από πολλά χρόνια ένα έθιμο του χωριού που έτεινε να εκλείψει. Εξάλλου η παρουσία σχεδόν του συνόλου των κατοίκων στην πλατεία κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας δικαιώνει την επιλογή αυτή καθώς καταδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως όταν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις τότε μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα που θα συγκινήσουν και θα ενεργοποιήσουν τους δημότες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

SHARE