Θεανώ Φωτίου: Επίδομα ενοικίου από 70 έως 220 ευρώ το μήνα

Θεανώ Φωτίου: Επίδομα ενοικίου από 70 έως 220 ευρώ το μήνα

Θεανώ Φωτίου: Επίδομα ενοικίου από 70 έως 220 ευρώ το μήνα

Συνάντηση της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για το ζήτημα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στην εξειδίκευση των μέτρων που πρόσφατα ψηφίστηκαν από τη βουλή μέσω του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση, προχώρησε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Η υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. κ. Κώστα Αγοραστό για τη συμμετοχή του στη διαδικασία της διαβούλευσης, αλλά και για τις προτάσεις που κατέθεσε εκ μέρους των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων.
Στο πρώτο σκέλος της συζήτησης, η ατζέντα περιελάμβανε τη λεπτομερή παρουσίαση της περιφερειακής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη, καθώς και του πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε από βουλή με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η υπουργός έκανε γνωστό ότι πρόκειται να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσες οικογένειες είναι ενταγμένες στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ για 150.000 οικογένειες θα δοθούν δωρεάν 1200 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Επίσης θα θεσπιστεί η κάρτα επιδότησης σίτισης, ώστε να διαφυλάσσεται η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ωφελήσει 153.000 οικογένειες, οι οποίες θα λάβουν μέσω της κάρτας 100 ευρώ το μήνα για 9 μήνες.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή επιδόματος ενοικίου ύψους από 70 έως 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, για 30.000 οικογένειες. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προϋπολογισμού 40 εκ. και διάρκειας εννέα μηνών.

SHARE