Με ύβρεις, προσβολές και επιθέσεις……. ζητάει στήριξη ο κ.Τσίπρας

Με ύβρεις, προσβολές και επιθέσεις……. ζητάει στήριξη ο κ.Τσίπρας

Με ύβρεις, προσβολές και επιθέσεις……. ζητάει στήριξη ο  κ.Τσίπρας

Της Ασημίνας Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Την ώρα που όλοι έχουμε στραμμένα τα βλέμματα στις αποφάσεις, που θα παρθούν από τους εταίρους και δανειστές, για τη χρηματοδότηση της Χώρας μας, την στιγμή που η αγωνία και η ανησυχία όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων έχει κορυφωθεί, ο κ. Τσίπρας δίνει μια νέα παράσταση, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτή τη φορά.
Με ύβρεις, με προσβολές και επιθέσεις στην προηγούμενη Κυβέρνηση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, ζητούσε τα ρέστα για να καλύψει τη δική του αναποτελεσματικότητα και να τονώσει το διχασμό.
Υποτίθεται βέβαια ότι προκάλεσε αυτή την συζήτηση, για να ενημερώσει το Σώμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων και φυσικά να ζητήσει συναίνεση, για τη νέα συμφωνία, ήτοι παράταση του μνημονίου.
Η λαϊκή παροιμία «εσένα τα λέω πεθερά για να τ΄ακούσει η νύφη», ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό όλων, αφού είναι ολοφάνερο ότι ο σκοπός του πρωθυπουργού ήταν να προετοιμάσει το λαο, αλλά κυρίως τους βουλευτές του και το κόμμα του, για τον «έντιμο συμβιβασμό», όπως είπε.
Εφάρμοσε τη τακτική πόλωσης, ρίχνοντας το βάρος στους «κακούς», στους «εχθρούς» για να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, και όλους όσους αντιδρούν στους κόλπους του ΣΥΡΥΖΑ για την θεαματική του στροφή. Μια τρίπλα για να καταστήσει συνυπεύθυνους στην κωλοτούμπα τους βουλευτές του, επειδή κάποιοι αντιδρούν έντονα
Πώς να δικαιολογήσει ο κ. Τσίπρας τη προεκλογική κοροϊδία και τα ασύστολα ψέματα που έλεγε, όταν μαίνονταν κατά του mail Χαρδούβελη . Πώς να ομολογήσει ότι αυτό που δήθεν εξόρκιζε, τώρα το υιοθετεί και μάλιστα σε χειρότερη μορφή;
Όλοι αντιλαμβανόμαστε το άγχος και την αμηχανία του κ. Τσίπρα, και θα τον συμμεριζόμασταν εάν αυτά αφορούσαν τη χώρα, που πνίγεται στα προβλήματα και τα αδιέξοδα. Αλλά αυτό δεν τον στεναχωρεί, αφού εκείνος μας επανέφερε στην δραματική αυτή κατάσταση. Τον αγχώνει πως θα πείσει τις συνιστώσες του, την αριστερή πλατφόρμα κυρίως, αλλά και τους ψηφοφόρους του, που άρχισαν να υποψιάζονται και να προβληματίζονται.
Περίμεναν καλλίτερες μέρες, διότι πράγματι ο κόσμος είχε προβλήματα. Κανείς όμως δεν ανησυχούσε αν θα μπει η σύνταξή στο τέλος του μηνός, όπως συμβαίνει τώρα. Προχθές είδαμε στα ΜΜΕ τις ουρές στις τράπεζες από το χάραμα, λόγω της ανασφάλειας.
Οι μισθωτοί είχαν το μισθό τους, μειωμένο ναι, αλλά δεδομένο, σε αντίθεση με σήμερα που τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο. Αν δε αυτούς τους μήνες πορευτήκαμε, είναι γιατί υπήρχε το πλεόνασμα και το βρήκαν οι κκ. Τσίπρας – Καμμένος.
Ο λαός με τις στερήσεις τους και εκείνοι οι «προδότες» οι προηγούμενοι το είχαν εξασφαλίσει.
Η «περήφανη» κυβέρνηση όμως, δύο μήνες τώρα, μας γύρισε πίσω για χρόνια αφού προβλέπεται ότι μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε και πάλι έλλειμμα και που να βρει πια ο λαός αντοχές;
Κάποιοι λένε να μην είμαστε αυστηροί, «μόνο δύο μήνες κυβερνούν», κάτω από τέτοιες περιστάσεις όμως, δύο μήνες πολιτικός χρόνος ισοδυναμεί με δύο χρόνια, πόσο μάλλον αν δεν κυβερνάς. Διότι είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΥΖΑ- ΑΝΕΛ , δεν κυβερνάει, όταν σταματάει το θέατρο, παίζει το «κρυφτό» . Να μην μάθουν οι «έξω» τι λένε μέσα , να μην μάθουν οι «μέσα» τι λένε έξω.
Κυρίως οι «μέσα» να νοιώθουν περήφανοι και να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Γι΄αυτό δεν φέρνουν στο φως και τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, όταν ζήτησαν την επέκταση του μνημονίου. Ούτε τι προτείνει η κυβέρνηση το γνωρίζει κανείς, ούτε καν οι βουλευτές της , αφού δεν έγινε καμία συζήτηση στη Βουλή. Αφού όμως η συμφωνία είναι τόσο καλή, τόσο επιτυχημένη γιατί δεν την φέρνουν για ψήφιση στη Βουλή;
Γιατί δεν την κοινοποιούν στους πολίτες, να χαρούμε όλοι;
Συγκάλεσε ολομέλεια προχθές ο κ. Τσίπρας και ζήτησε συναίνεση. Στήριξη που είναι δεδομένη από την αντιπολίτευση και ειδικά από την Νέα Δημοκρατία, σε ότι σωστό αποφασιστεί για το καλό της Χώρας, όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Συναίνεση σε τι όμως;
Ποιος γνωρίζει σε τι; Σε ποιες προτάσεις; Σε ποια μέτρα:
Τελικά πρέπει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας πάρα πολύ.
Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο.
Εκείνο που προέχει είναι να σταματήσει αυτό το μαρτύριο της Χώρας και των πολιτών. Να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Αρκετά τα παιχνίδια με τη φωτιά, διότι η Χώρα που κινδυνεύει να καεί δεν είναι μόνο δική τους είναι όλων μας.

 

SHARE