Εκτός από τα καλαθάκια τους στόλισαν και τα καλαθάκια των κοινόχρηστων ποδηλάτων...

Εκτός από τα καλαθάκια τους στόλισαν και τα καλαθάκια των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

Εκτός από τα καλαθάκια τους στόλισαν και τα καλαθάκια των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου

Πρωτότυπες οι “λαζαρίνες” των ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας

Με ένα πρωτότυπο τρόπο αναβίωσαν τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρδίτσας το ξεχωριστό έθιμο, των“λαζαρίνων”.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, τα κορίτσια, πέρα από τα καλαθάκια τους στόλισαν με ανοιξιάτικα λουλούδια και τα καλάθια των κοινόχρηστων ποδηλάτων στο σταθμό της Κεντρικής Πλατείας, συνδυάζοντας την παράδοση με το σήμα κατατεθέν της πόλης.

Με τα στολισμένα ποδήλατα και τα καλαθάκια τους και συνοδευόμενα από δύο αγόρια, τους “σκυλομάγκους”, τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ και την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου κ. Σδρόλια, τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι του Λαζάρου στον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο στο Επισκοπικό Μέγαρο, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Ψημμένο στο Δημαρχείο, στην Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου, στον Β” Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Απ. Κηρύκο και τη Δ/ντρια του κ. Γ. Κοτρώνη και άλλους φορείς.

SHARE