Αρθρο – «κόλαφος» του Γ. Πανούση: «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;»

Αρθρο – «κόλαφος» του Γ. Πανούση: «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;»

Αρθρο – «κόλαφος» του Γ. Πανούση: «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;»

Κραυγή αγωνίας εκφράζει μέσω των Νέων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας με αφορμή τα τελευταία περιστατικά καταλήψεων που έχουν προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση.

Στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτες το εσωτερικό της κυβέρνησης, ο υπουργός σε ένα «σκληρό» άρθρο αφήνει πολλές αιχμές κατά συντρόφων του ενώ μοιάζει να προετοιμάζεται για… ηρωϊκή έξοδο έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.

Μιλά για «Αριστερά του Τίποτα και καταλήγει με το σαφές ερώτημα: «Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι »καθαρόαιμοι» την »αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;».

Ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πανούση 

Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν” αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωπο «χωρίς πρόσωπο». Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Οποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη ( δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» -sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική πράξη (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δε τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαςό. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Εχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι» αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων»…

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;

SHARE