ΕΚ Λάρισας: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενόψει της Πρωτομαγιάς

ΕΚ Λάρισας: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενόψει της Πρωτομαγιάς

Καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία την Πέμπτη 16 Απρίλη

ΕΚ Λάρισας: Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενόψει της Πρωτομαγιάς

Συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποφάσισε η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της. Μάλιστα για την καλύτερη προετοιμασία των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων και της απεργίας, η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, σε σύσκεψη την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ειδικότερα αποφάσισε:

– Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Παρασκευή 1 Μάη 2015 και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Στάση εργασίας 1 ώρας για την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απρίλη, προκειμένου τα σωματεία να κάνουν εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς.

– Να πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες συναυλία για το εργατικό τραγούδι, προβολή εργατικής ταινίας, αλλά και ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων σωματείων και από χώρους δουλειάς, σε 5Χ5 γήπεδα.

Το ΕΚ Λάρισας καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν έγκαιρα και να αναπτύξουν μια σειρά δράσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, για να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της, σε χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις σε σχολές ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, αλλά και για να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη.

Παράλληλα η διοίκηση του ΕΚΝΛ καταγγέλλει τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας, γιατί δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα χρήματα για την πληρωμή του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου του ΕΚΝΛ, για το Α’ τρίμηνο του 2015.

Στη συνεδρίασή του το ΕΚ Λάρισας στάθηκε μεταξύ άλλων ιδιαίτερα στη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης και τις επιπτώσεις της στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καθώς και στην αναγκαιότητα της συστηματικής δουλειάς και αντοχής στην υπόθεση ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, όπως επίσης και της δράσης των σωματείων, των συνδικάτων και των γενικών συνελεύσεων με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για το 2015.

ΠΗΓΗwww.902.gr
SHARE