Παραδόθηκε στις αρχές η Βίκυ Σταμάτη

Παραδόθηκε στις αρχές η Βίκυ Σταμάτη

Παραδόθηκε στις αρχές η Βίκυ Σταμάτη

Στη ΓΑΔΑ οδηγείται η Βίκυ Σταμάτη, η οποία παρελήφθη από περιπολικό της αστυνομίας από την εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι, όπου εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαϊτειο από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άλλη εκδοχή για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη είναι ότι ενημερώθηκε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, για το σημείο όπου εθεάθη και αυτός ειδοποίησε την Εισαγγελία και στη συνέχεια την αστυνομία για την ανεύρεσή της.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε χθες από το κελί της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

«Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση» η Βίκυ Σταμάτη σύμφωνα με τον δικηγόρο της
Σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ θα υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη, ενώ εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη ο Αλέξης Κούγιας
«Κωμικοτραγωδία «αυθορμήτου» αποδράσεως-παραδόσεως» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας όσα συμβαίνουν από χθες το πρωί με την Βίκυ Σταμάτη, ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της.
Ο γνωστός ποινικολόγος αφήνει με τη δήλωση του αιχμές για «αυτούς που την συμβούλευσαν ή της συμπαρίστανται σε μία τέτοια ενέργεια» και τονίζει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του γραφείου του σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Μετά από αυτήν την κωμικοτραγωδία της «αυθορμήτου» αποδράσεως-παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου δηλώνω ότι παραιτούμαι ανεπιφύλακτα της υπερασπίσεώς της.

Τόσο προσωπικά εγώ, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου, έχουμε αμετάκλητα αποφασίσει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Διαφωνώ απολύτως, όπως έχω ήδη δημόσια δηλώσει, με αυτήν την ενέργεια της Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου και εύχομαι αυτοί που την συμβουλεύουν ή της συμπαρίσταται σε τέτοιου είδους ενέργειες ν” αποδειχτούν αποτελεσματικοί.

Ενημέρωσα ήδη προσωπικά με επίσκεψή μου στις φυλακές τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο και, παρά τις προτροπές του να παραμείνω συνήγορός της, ότι αποφάσισα να παραιτηθώ.

Τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μου που συμπαρεστάθησαν στην υπεράσπιση της Βασιλικής Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου καθ” όλη την διάρκεια του δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, καθώς και στην τελευταία νόμιμη προσπάθεια εξόδου της από τις φυλακές, ευχόμεθα στην κ. Βασιλική Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου να έχει την καλύτερη απόφαση και με την αξιοποίηση τής νομοθετικής ρυθμίσεως που επεξεργάζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι σύντομα κοντά στο παιδί της και στα αγαπημένα της πρόσωπα».

ΠΗΓΗnerit.gr
SHARE