Κατεβάζει πινακίδες από τα ΑΤΜ γάλακτος η «Πιες Γάλα»

Κατεβάζει πινακίδες από τα ΑΤΜ γάλακτος η «Πιες Γάλα»

Προσέφυγε στην δικαιοσύνη ο θεσσαλικός-μακεδονικός συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-Πιες»

Κατεβάζει πινακίδες από τα ΑΤΜ γάλακτος η «Πιες Γάλα»

H «Πιες Γάλα» κατεβάζει πινακίδες, μετά την προσφυγή του θεσσαλικού-μακεδονικού συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-Πιες», τα μέλη του οποίου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον της για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Λάρισας με προσωρινή διαταγή και μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων υποχρεώνει την εταιρία «Πιες γάλα» να κατεβάσει τις πινακίδες που έχει βάλει στους αυτόματους πωλητές, στην Κυψέλη (Πατησίων και Τροίας), καθώς αυτές παραπέμπτουν στην «ΘΕΣγάλα-Πιες».

Η σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-Πιες» αναφέρει: «Θέλουμε να τονίσουμε πως ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα – Πιες» δεν έχει «πόλεμο» με κανέναν «συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Βοιωτίας» όπως έχει γραφτεί, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει Συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων Βοιωτίας, ούτε καν άτυπη ομάδα παραγωγών γάλακτος. Η εταιρεία που άνοιξε ένα κατάστημα αυτόματου πωλητή γάλακτος, μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν σε αντικείμενα που δεν είχαν καμία σχέση με το γάλα .

Με την εταιρεία αυτή έχουμε πλέον αντιδικία η οποία θα συνεχιστεί έως ότου σταματήσει η απόπειρα σύγχυσης του καταναλωτικού κοινού». « O συνεταιρισμός μας έβλεπε και εξακολουθεί να βλέπει θετικά όλες τις επιχειρηματικές και ιδιαίτερα τις συνεταιριστικές προσπάθειες που προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές προς όφελος των καταναλωτών. Είμαστε όμως αδιαπραγμάτευτοι σε ζητήματα υγιούς ανταγωνισμού, ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων». Στην προσφυγή τους οι εκπρόσωποι του «ΘΕΣγάλα-Πιες» υποστήριζαν ότι «η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων είχε ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του συνεταιρισμού πανελλαδικά».

Την ίδια ώρα η «ΘΕΣγάλα-Πιες» πολλαπλασιάζει τα γοργούς ρυθμούς τους αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος στη Θεσσαλονίκη και από 6 που είχε τον Οκτώβριο του 2014 σήμερα λειτουργούν 13.

Μάλιστα μέσα στο μήνα θα ανοίξουν άλλα δύο σημεία πώλησης, φτάνοντας συνολικά στα 15, όσα και στη Λάρισα, από όπου ξεκίνησε η προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια. Πηγή: www.lifo.gr

ΠΗΓΗlifo.gr
SHARE