Σύσκεψη όλων των Δημάρχων του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ...

Σύσκεψη όλων των Δημάρχων του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ στην Καρδίτσα

Σύσκεψη όλων των Δημάρχων του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ στην Καρδίτσα

Σύσκεψη όλων των Δημάρχων του Νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ στην Καρδίτσα όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο

Κοινή αντίληψη και των 6 Δημάρχων του Νομού μας είναι πως το γενικότερο πολιτικό, οικονομικό , κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον που υπάρχει στη χώρα μας τα 5 τελευταία χρόνια, απότοκο της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, δυσχεραίνει τα μέγιστα το έργο της αυτοδιοίκησης, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πλείστα όσα προβλήματα σε συνθήκες οικονομικής και θεσμικής ασφυξίας.

Οι Δήμαρχοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πάμπολλα προβλήματα τα οποία καλούνται να λύσουν με ελάχιστα οικονομικά μέσα, υπακούοντας σ’ ένα δύστροπο και πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο .

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλουν όλοι οι Δήμαρχοι στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής μας και των ζητημάτων που θέτουν καθημερινά οι δημότες επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνδιαλέγονται καθημερινά οι Δήμοι.

Έτσι αποφασίστηκε να υπάρξουν κοινές συσκέψεις των Δημάρχων του Νομού Καρδίτσας μ’ όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ούτως ή άλλως καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι τώρα και κυρίως να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων και αύξηση της ταχύτητας επίλυσής τους πάντα με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση τοπικών ζητημάτων και ταχύτερης εξυπηρέτησης των Δημοτών μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι 6 Δήμαρχοι του Νομού μας προγραμματίζουν κοινές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, τη Συνεταιριστική Τράπεζα κλπ

Σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Τσιβόλας ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης:

«Στόχος μας είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας και η καλύτερη επίλυση των προβλημάτων των δημοτών μας, μέσα σ’ ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον. Σ’ αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε την βέλτιστη δυνατή συνεργασία μ’ όλους τους θεσμικούς φορείς που διαδραματίζουν ρόλο στην άσκηση των καθηκόντων μας και ευελπιστούμε μέσα από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε μαζί τους να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των δράσεών μας προς όφελος των δημοτών και της περιοχής μας»