Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Με μια μεγάλη ατζέντα που περιλαμβάνει ρωσικές επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, εμπόριο, εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την υπογραφή προγράμματος κοινών δράσεων στη διετία 2015-2016, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Πούτιν-Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Ο πρωθυπουργός μίλησε για καινούργια Άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της χώρας να ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, σεβόμενη τις υποχρεώσεις της στους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχει.

Οι δύο ηγέτες αποσαφήνισαν ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα.

Η Ελλάδα δεν είναι επαίτης, το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην Κόκκινη Πλατεία, στη μνήμη των εκατομμυρίων που έδωσαν την ζωή του για τη νίκη κατά του φασισμού στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ανησυχία τους για το αν με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα διακυβεύεται η κοινή ευρωπαϊκή γραμμή κατά της Ρωσίας, εκφράζουν τόσο η Κομισιόν όσο και η ευρωβουλή. Μια ανησυχία, ωστόσο, που δεν φαίνεται να συμμερίζονται τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.