Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας στη Γκιώνα και στην λίμνη Πλαστήρα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας στη Γκιώνα και στην λίμνη Πλαστήρα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας στη Γκιώνα και στην λίμνη Πλαστήρα

Διπλή εξόρμηση είχε το Σαββατοκύριακο 4-5  Απρίλη  ο δραστήριος Ελληνικός  Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), με μια ανάβαση στη Γκιώνα με 7 μέλη του Συλλόγου, όπου λόγω της πυκνής ομίχλης και των κακών καιρικών συνθηκών, μόνο δυο άτομα κατάφεραν να ανέβουν στην κορυφή Πυραμίδα (2500μ), στην πέμπτη ψηλότερη κορυφή της χώρας, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή στην λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι από τον ΕΟΣΚ «Μικρή Λίμνη – Μοσχάτο – Τσαρδάκι».

Παρακάτω περιγράφει την εμπειρία της από την πρώτη της συμμετοχή σε δραστηριότητα με τον ΕΟΣΚ η Βάνα Κολιάμπα:

<< Το πρωί της Κυριακής 5 Απρίλη, 26 άτομα από τους οποίους οι 7 θα έπαιρναν το βάπτισμά τους στην ομάδα, συναντήθηκαν  το πρωί για να περάσουν μια μέρα κοντά στη φύση, στην διαδρομή «Μικρή Λίμνη – Μοσχάτο – Τσαρδάκι», με τον Ελληνικό  Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) όπως ήταν στο ετήσιο πρόγραμμα   δραστηριοτήτων του.

Σε πείσμα των προγνώσεων για βροχερό καιρό, η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Όσο για τις δικές μου εντυπώσεις… είμαι πανευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια τέτοια δραστηριότητα.

Διασχίσαμε το νοτισμένο χορτάρι, περπατήσαμε ανάμεσα στα δέντρα, θαυμάσαμε τα ανθισμένα λουλούδια, σταματήσαμε στη βρύση για δροσερό νερό από την πηγή. Φτάνοντας στο Μοσχάτο κάναμε την πρώτη μας στάση, όπου έκανε την εμφάνισή του το «νόστιμο» περιεχόμενο κάποιων σακιδίων!

Ανανεωμένοι συνεχίσαμε τον ανηφορικό από εκεί και πάνω δρόμο μας. Ψιλή βροχή, αδιάβροχα, ανάβαση, γέλια και ατάκες για τις προσπάθειες των καινούριων… Μαζί μας ήταν και 2 μικρά παιδιά, που με την δροσιά και την αντοχή τους δεν άργησαν να γίνουν οι μασκότ της ημέρας… Και ω του θαύματος… η λίμνη! Πολλές φορές την έχω θαυμάσει αλλά ποτέ πριν με τόση ικανοποίηση!

Κατήφορος η επιστροφή! Κανένα-δύο γλιστρματάκια δεν έλειψαν! Λίγη λάσπη μέχρι τα γόνατα,  πολλά γέλια, ανυπομονησία για τα παϊδάκια που μας περίμεναν στην παραδοσιακή ταβέρνα του  στη Μητρόπολη… Και κάπως έτσι φτάσαμε πίσω στη μικρή λίμνη.

Εκεί, ως διά μαγείας, η κούραση εξαφανίστηκε, τα μη ορειβατικά παπούτσια στέγνωσαν δίπλα στη σόμπα, οι μεζέδες και το κρασί καταναλώθηκαν γύρω από το στρωμένο με καλή διάθεση τραπέζι… και το «πότε θα φτάσουμε» έγινε «πότε θα ξαναπάμε»… >>

Για όσους θέλουν να ζήσουν παρόμοιες και μεγαλύτερες συγκινήσεις, αλλά και να χαρούν  τα βουνά μας με ασφάλεια, ο ΕΟΣΚ διοργανώνει όλον το χρόνο παρόμοιες δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του στο  https://eoskarditsas.blogspot.com  και στο facebook – eoskarditsas και  για επικοινωνία μαζί μας στα τηλέφωνα  6973695595 και 6974110853 και στο e-mail: eoskarditsas@yahoo.gr.

ΕΟΣΚ

ΕΟΣΚ (3)

ΕΟΣΚ (2)

ΕΟΣΚ (4)

SHARE