Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας

Μπορεί ο καιρός να μην μας βοηθάει αρκετά στο να πιστέψουμε ότι μπήκε η Άνοιξη αλλά που θα πάει; Θα μπει!

Γι΄αυτό και εσείς θα πρέπει να προετοιμάσετε την ντουλάπα σας αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μία τακτοποιημένη ντουλάπα θα σας ανεβάσει τη διάθεση αφού δεν θα χρειάζεται να σπαταλάτε πολύ χρόνο για να βρείτε τα ρούχα σας.

Δείτε μερικά χρήσιμα tips για καλύτερη οργάνωση:

1.  Αρχικά πάρτε την απόφαση και αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο (ένα απόγευμα μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκεί).

2.  Αδειάστε την ντουλάπα και τα συρτάρια σας και τοποθετείστε όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα σας στο κρεβάτι.

3.  Βάλτε τα σε ειδικές θήκες ή παλιές βαλίτσες και μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα σε αυτές λεβάντα για να τα προστατεύσετε από το σκόρο.

4.  Κρατήστε έξω τα ρούχα «κάθε εποχής» όπως τζιν, φορεματάκια, λεπτά μάλλινα μπλουζάκια και πουκάμισα.

5.  Κατεβάστε τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα σας.

6.  Κάντε το γνωστό σε όλες μας «ξεκαθάρισμα». Πετάξτε τα φθαρμένα ρούχα και χαρίστε σε φίλες σας ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη αυτά που διατηρούνται σε καλή κατάσταση και ξέρετε ότι δεν θα τα ξαναφορέσετε. Μην το σκέφτεστε και πολύ.. Κακά τα ψέματα.. Μια μπλούζα που έχετε να την βάλετε 5 χρόνια είναι λίγο «χλωμό» να την ξαναβάλετε. Αν όμως έχετε κάποια ακριβά κομμάτια ή κάποια τα οποία είναι αγαπημένα αποθηκεύστε τα γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η μόδα πάει κι έρχεται.

7.  Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε χώρο αλλά και χρόνο αφού όταν βιάζεστε να ετοιμαστείτε δεν θα πέφτετε πάνω σε καταδικασμένα ρούχα που δεν θα βάλετε.

8.  Φτιάξτε εικονικές κατηγορίες στο μυαλό σας π.χ. παντελόνια, μπλουζάκια κοντομάνικα, μπλουζάκια μακρυμάνικα, πουκάμισα, φούστες, φορέματα, casual ή βραδινά. Αφού τα διπλώσετε καλά (όσο καλύτερα τόσο περισσότερο χώρο θα εξοικονομήσετε) βάλτε τα ανά χρώμα ώστε να τα βρίσκετε πιο εύκολα.

9.  Κρεμάστε στην ντουλάπα σας τα παντελόνια, τα φορέματα και τα πουκάμισα ώστε να μην χρειάζονται κάθε φορά σιδέρωμα και τακτοποιείστε τα υπόλοιπα στα συρτάρια ανά κατηγορία και χρώμα. Στο βάθος των συρταριών επιλέξτε να βάλετε τα κομμάτια που φοράτε λιγότερο.

10. Τέλος, επιλέξτε κάποιο αρωματικό της αρεσκείας σας ώστε τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα όλη τη σεζόν.

Τώρα λοιπόν που «θυμηθήκατε» τα ρούχα σας θα γλιτώσετε από περιττά έξοδα σε νέες αγορές και θα δείτε ξεκάθαρα τι σας λείπει.. Καλό κουράγιο!!!

 

SHARE