Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων στην Λάρισα και είχε...

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων στην Λάρισα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του άνδρα

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων στην  Λάρισα και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του άνδρα

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες, αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για συμμετοχή σε ληστεία κοσμηματοπωλείου

Συνεργοί του τυγχάνουν άλλα, τρία τουλάχιστον, άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα

Eξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ταυτοποποιήθηκε ένας από τους δράστες, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για συμμετοχή σε άλλη ληστεία κοσμηματοπωλείου της (27-06-2014), σε περιοχή της Ηλείας.

Παράλληλα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι συνεργοί του 35χρονου τυγχάνουν τουλάχιστον ακόμη τρία άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές της (24-10-2014), οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους, εισήλθαν στην οικία των ηλικιωμένων και αφού τους ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας, απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.500) ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Πριν από τη διαφυγή τους απέκοψαν τα καλώδια της συσκευής της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 75χρονου.

Το ζευγάρι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε ο σύζυγος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για τα περαιτέρω.

SHARE