Φτιάξτε μόνοι σας τσουρεκάκια

Φτιάξτε μόνοι σας τσουρεκάκια

Φτιάξτε μόνοι σας τσουρεκάκια

Τσουρεκάκια

 

Υλικά:

1 kg αλεύρι

250-300 gr ζάχαρη

200 gr βούτυρο

5 αυγά

100 gr νωπή μαγιά

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

200 gr γάλα χλιαρό

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα

 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με τη νωπή μαγιά, το χλιαρό γάλα, τα 250 gr αλεύρι

Σκεπάζουμε τον χυλό και τον αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.

Μέχρι να φουσκώσει ο χυλός, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό.

Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό τον φουσκωμένο χυλό της μαγιάς και ζυμώνουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μίγμα μας να φουσκώσει (μέχρι να διπλασιαστεί).

Βουτυρώνουμε το ταψί

Πλάθουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε σε σχήμα πλεξούδας τσουρεκάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Αλείφουμε με τα αυγά, τα πασπαλίζουμε με λευκά αμύγδαλα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Και τα τσουρεκάκια μας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

SHARE