Έκτακτη σύσκεψη κτηνοτρόφων την Πέμπτη στην Λάρισα

Έκτακτη σύσκεψη κτηνοτρόφων την Πέμπτη στην Λάρισα

Έκτακτη σύσκεψη κτηνοτρόφων την Πέμπτη στην Λάρισα

Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί, για να προβούν στην κατάθεση της δήλωσης του ΟΣΔΕ έως 17 Απριλίου και δεδομένου του ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το γνωστό πρόβλημα των βοσκοτόπων, καλούν έκτακτη σύσκεψη στη Λάρισα και στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 11.30′ π.μ.
Επίσης, καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αποστόλου, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Γελαλή, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, καθώς και όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παραβρεθούν στην έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια, έτσι ώστε να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων που δεν παίρνει αναβολή.

Ακόμη, θα συζητηθούν και άλλα θέματα, που αφορούν στην κτηνοτροφία, όπως ο άμεσος εμβολιασμός των ζώων για τον καταρροϊκό πυρετό.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Η επιστολή προς τον υπουργό
Η σχετική επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό κ. Αποστόλου έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι η βόμβα που λέγεται βοσκοτόπια είναι έτοιμη να εκραγεί.
Το περιθώριο των κτηνοτρόφων παραγωγών για να καταθέσουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι μέχρι 17 Απριλίου. Δυστυχώς όμως οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν ακόμη τι βοσκότοπο να δηλώσουν λόγω της γνωστής σε όλους περίπτωση της «αρπαγής των βοσκοτόπων εν μια νυκτί» από τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το καθήκον σας αυτή την στιγμή είναι να δώσετε άμεση λύση, ειδάλλως εμάς τους κτηνοτρόφους μας περιμένουν μαύρες μέρες, γιατί χωρίς βοσκότοπο τελειώνουν οι επιδοτήσεις, η βιολογική κτηνοτροφία, οι σπάνιες φυλές και τέλος η ελληνική κτηνοτροφία στην χώρα μας.
Η παρουσία σας κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ
Παλάσκας Νίκος».

ΠΗΓΗwww.paseges.gr
SHARE