Τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων από την Κ.Ο. του ΚΚΕ

Τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων από την Κ.Ο. του ΚΚΕ

Τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων από την Κ.Ο. του ΚΚΕ
Φωτό από αρχείο 902.gr-Αττικη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Στα πλαίσια της πάλης του ΚΚΕ για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων στις Εθνικές Οδούς.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».

Με την τροπολογία  η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τονίζει ότι η  επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας. Στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.

Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να πάει κάποιος από την Καρδίτσα στην Αθήνα και να επιστρέψει θα συναντήσει 4 διόδια (8 με επιστροφή) και θα του κοστίσει περίπου 24 €. Αν υπολογίσεις και την βενζίνη που είναι πανάκριβη τότε το ταξίδι είναι απαγορευτικό.

Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρούσα τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.

Η τροπολογία προβλέπει:

«1. Καταργείται κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.

2. Καταργείται το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία».

Η κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα, έχουν την ευκαιρία με την ψήφιση της τροπολογίας να αποδείξουν το φιλολαϊκό τους προσανατολισμό που ισχυρίζονται ότι έχουν. Η δε κυβέρνηση ιδιαίτερα με τα «παχιά» λόγια περί ανθρωπιστικής κρίσης, κυβέρνησης της αριστεράς και σύγκρουσης με τους ολιγάρχες καιρός είναι να  εφαρμόσει ότι υπόσχονταν στα προεκλογικά μπαλκόνια!

Το ΚΚΕ είτε μέσα είτε έξω από την βουλή δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό ούτε θα σταματήσει, να παλεύει και να διεκδικεί μέτρα που ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.


 

SHARE