Η Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου στην εκδήλωση των Ρομά

Η Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου στην εκδήλωση των Ρομά

Η Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου στην εκδήλωση των Ρομά

Η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παυσίλυπο ο Σύλλογος Τριτέκνων και Πολυτέκνων Ρομά, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας μέρας των Ρομά. Μία εκδήλωση, που περιελάμβανε την βράβευση όλων εκείνων των τσιγγανοπαίδων, που, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους, επιμένουν να φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η στάση των παρευρισκομένων και το ενθουσιώδες κλίμα της εκδήλωσης κατέδειξε τη διάθεση των μαθητών να συνεχίσουν τη φοίτησή τους, παρ” όλες τις αντιξοότητες, δεδομένου ότι είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται διαλυμένες σχολικές υποδομές, αντιμετωπίζοντας μάλιστα προβλήματα μετακίνησης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η οποία ήδη είχε επισκεφθεί παλαιότερα τους οικισμούς, ενημερώθηκε εκ νέου για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η εικόνα των οικισμών είναι δηλωτική της εγκατάλειψης που βιώνουν οι Ρομά εδώ και χρόνια. Μεταξύ άλλων, το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο, ενώ οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης λυμάτων ανεπαρκείς.

Η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο συνάνθρωποί μας να διαβιούν σε τέτοιες συνθήκες. Τόνισε ότι η εκπαίδευση της νέας γενιάς Ρομά πρέπει να προσεχτεί ιδιαιτέρως, καθώς αποτελεί το κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες της κοινωνίας και της οικονομίας στην περιθωριοποιημένη αυτή ομάδα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των κατοίκων του οικισμού στους αρμόδιους Υπουργούς. Ενημέρωσε τους κατοίκους ότι ήδη συζητείται σχέδιο ανάσχεσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά ανά την επικράτεια, στη βάση της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

SHARE