Πως να προστατεύσετε τα παιδιά σας από την μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi,...

Πως να προστατεύσετε τα παιδιά σας από την μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα)

Πως να προστατεύσετε τα παιδιά σας από την μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα)

Η μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα συστήματα wifi, Bluetooth και τα κινητά τηλέφωνα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει απόλυτα τεκμηριωθεί η βλαβερή επίδρασή τους στο ανθρώπινο σώμα εντούτοις είναι σοφό να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες έτσι ώστε τα παιδιά μας να εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο. Τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα από τους ενήλικες γι’ αυτό οι γονείς οφείλουν να τα προστατεύσουν ακολουθώντας τους πιο κάτω απλούς κανόνες.

Συμβουλές σε γονείς

Απόσταση ο σύμμαχος μας: Η ένταση της ακτινοβολίας είναι αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης.
Δεν κρατάμε αναμμένο το τηλέφωνο πάνω μας όταν δεν χρησιμοποιείται και δεν αφήνουμε τα παιδιά να το μεταφέρουν πάνω τους . Ιδίως τα αγόρια δεν τοποθετούν το τηλέφωνο στις μπροστινές τσέπες και τα κορίτσια στα μπράτσα.
Χρησιμοποιούμε το loudspeaker ή hands free τα οποία είναι ασφαλέστερα από το Bluetooth. Αν έχουμε Bluetooth το κρατάμε σβηστό όταν δεν τηλεφωνούμε.
Ποτέ δεν τηλεφωνούμε εν κινήσει (αυτοκίνητο ή περπάτημα) ή σε σημεία με μειωμένη λήψη, υπόγεια ή χώρους περίκλειστους.
Δεν τηλεφωνούμε μέσα στο αυτοκίνητο αν υπάρχουν παιδιά, εκτός και αν διαθέτετε εξωτερική κεραία και ενσύρματη σύνδεση του τηλεφώνου σας με το σύστημα του αυτοκινήτου.
Ενθαρρύνουμε την χρήση SMS αντί τηλέφωνο για ανταλλαγή σύντομων μηνυμάτων.
Αφήνετε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τις έγκυες και τα παιδιά όταν τηλεφωνείτε.
Οι συσκευές να κρατούνται μακριά από την κοιλιά της εγκύου ή την μητέρα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η έγκυος να αποφεύγει ή να περιορίζει σημαντικά την χρήση κινητού και πάντοτε να χρησιμοποιεί loudspeaker τοποθετώντας το κινητό μακριά.
Οι συσκευές παρακολούθησης των βρεφών να μην τοποθετούνται πάνω στο κρεβατάκι και να προτιμούνται ενσύρματες ή τύπου analogue αντί digital συσκευές.
Μην αφήνετε τα παιδιά να ακούν μουσική ή να παίζουν με παιχνίδια στο κινητό.
Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν στο Laptop με παιχνίδια τα οποία λειτουργούν μόνο Online (με Wi-Fi), εκτός και αν το Laptop είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο με καλώδιο.
Τα κινητά, τα ασύρματα τηλέφωνα και τα Wi-Fi routers δεν πρέπει να αφήνονται στα υπνοδωμάτια των παιδιών ή στους χώρους που παίζουν.
Τα Wi-Fi πρέπει να σβήνουν το βράδυ.
Οι επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι αθροιστικές. Γι αυτό, όπου είναι δυνατό, να χρησιμοποιείτε ενσύρματες συνδέσεις οι οποίες είναι πιο ασφαλείς.
Αποφυγή εγκατάστασης και χρήσης WI-FI σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.
Ναι σε ενσύρματα SKYPE και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω υπολογιστή.
Αποφυγή χρήσης κινητών και tablets στα μικρά παιδιά και περιορισμένη χρήση στα μεγαλύτερα.

ΠΗΓΗpaidiatros.com
SHARE