«Βόμβα» από Die Zeit: Το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός...

«Βόμβα» από Die Zeit: Το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ

«Βόμβα» από Die Zeit: Το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός του ευρώ

«Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδας χωρίς την έξοδο της χώρας από το ευρώ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Die Zeit», η οποία, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, αποκαλύπτει ότι υπάρχει σενάριο για πτώχευση της Ελλάδας χωρίς την αποχώρησή της από την ευρωζώνη.

«H γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επέτρεπε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ακόμη και στην περίπτωση της χρεοκοπίας της χώρας», γράφει η γερμανική εφημερίδα, καθώς στο Βερολίνο επικρατεί η ανησυχία ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τις επόμενες εβδομάδες.

Στην περίπτωση αυτή η ΕΚΤ θα έπρεπε να σταματήσει να χορηγεί ρευστότητα, γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα μπόρεσε να αντέξει οικονομικά την καταβολή μιας δόσης στο ΔΝΤ. Το σχέδιο που βρίσκεται υπό εξέταση έχει στόχο να μπορέσει η ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας. Στις ελληνικές τράπεζες θα υπάρξει αναδιοργάνωση σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗwww.larissanet.gr
SHARE