Γίνε τουρίστας στην πόλη σου! ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου

Γίνε τουρίστας στην πόλη σου! ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου

Γίνε τουρίστας στην πόλη σου! ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου

Μία εβδομάδα σχεδόν κράτησε η πολιτιστική δράση «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Καρδίτσας και ολοκληρώθηκε στις 04-04-2015. Οκτώ ημέρες γεμάτες εκδηλώσεις, σημαντικές εισηγήσεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε το 2013 και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να την παρακολουθήσουν δωρεάν, να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη όπου ζουν, να ενημερωθούν για θέματα που την αφορούν, αλλά και να προβληματιστούν με απώτερο στόχο τη βελτίωσή της σε όλους τους τομείς – πολιτιστικούς, κοινωνικούς και άλλους-. Μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δούλεψαν με μεράκι και αγάπη για την πόλη τους και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Όσοι την παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Ι.Ν.Ζωοδόχου Πηγής, στο βιοκλιματικό κτίριο του Κ.Α.Π.Η., στο σπίτι του ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, στο Τ.Ε.Ι. Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πόλης και σε αρκετά άλλα πολύ αξιόλογα μέρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, η δράση περιελάμβανε ένα θεατρικό δρώμενο, μία προβολή ντοκιμαντέρ για τα αερόπλαστα και έναν υπέροχο περίπατο στα δρομάκια της πόλης με σκοπό τη γνωριμία με τα γλυπτά που εκτίθενται στους δημόσιους χώρους.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πρέπει να επικροτούνται από όλους μας, κάτι που μπορούμε να το δείξουμε με τη συμμετοχή μας. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά και το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία!

Ελπίδα Κυπραίου
Διπλωματούχος Μηχανικός
Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ
Σχεδιάστρια & Τεχνολόγος Ξύλου & Επίπλου

SHARE
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο καλά γνωρίζετε την πόλη στην οποία ζείτε; Γνωρίζετε αν έχει μουσεία, πινακοθήκες ή άλλα αξιοθέατα που αποτελούν πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες; Μήπως σας έχει τύχει ποτέ να σας ρωτήσουν στο δρόμο που είναι, για παράδειγμα, το Μουσείο της Πόλης και να μην γνωρίζετε να τους κατευθύνετε ή να σας ρωτήσουν εάν είναι ωραία στα Λουτρά Σμοκόβου ή στον Ελληνόπυργο και να μην τα έχετε επισκεφτεί ποτέ για να σχηματίσετε μια άποψη και να τους απαντήσετε; Στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας και στους γρήγορους ρυθμούς ζωής που μας κατακλύζουν, πολλά πράγματα περνούν απαρατήρητα ή τα θεωρούμε δεδομένα επειδή τα έχουμε δίπλα μας και τελικά δεν τα επισκεπτόμαστε καμία φορά. Αν αναλογιστούμε όμως τις εμπειρίες που πρόκειται να αποκομίσουμε, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε και... ποτέ δεν είναι αργά για ένα ξεκίνημα! Ας γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτήν την ευχάριστη περιπλάνηση στην Καρδίτσα και στα γύρω χωριά και ας αναζητήσουμε τις ομορφιές αυτού του τόπου σα να ήμασταν τουρίστες.