Επιχείρηση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Έληξε η κατάληψη

Επιχείρηση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Έληξε η κατάληψη

Επιχείρηση της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Έληξε η κατάληψη

Επιχείρηση για την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελούσε υπό κατάληψη επί 19 ημέρες πραγματοποίησε η αστυνομία, με εντολή του εισαγγελέα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες της Πυροσβεστικής είχαν παραταχθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από την είσοδο της πρυτανείας. Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτήριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια ξεκίνησε η επιχείρηση.

Με τη βοήθεια κλειδαρά αστυνομικοί προσπάθησαν να ανοίξουν την κεντρική πύλη της πρυτανείας χωρίς επιτυχία και λίγο μετά τις 7.00 ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια εισόδου από τη δεξιά πλευρά του ιστορικού κτηρίου. Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα, άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο προαύλιο και προσήγαγαν από το εσωτερικό της πρυτανείας 14 άτομα, τα οποία και οδήγησαν με χειροπέδες σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.. Πρόκειται συγκεκριμένα για επτά άνδρες και επτά γυναίκες, που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Άνδρες της αστυνομίας κατέβασαν επίσης τα πανό που είχαν αναρτήσει οι καταληψίες στην πρόσοψη του κτηρίου.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε ήρεμα, ενώ στο σημείο έσπευσε ομάδα αλληλέγγυων στους καταληψίες φωνάζοντας συνθήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του κτηρίου.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάληψης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης είχε σημειώσει χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «η ιστορία αυτή πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει».