Βόμβες Πανούσης: «Δεν θα ασχοληθώ με τον Διαμαντόπουλο. Απορώ ποιοι τον ψηφίζουν»

Βόμβες Πανούσης: «Δεν θα ασχοληθώ με τον Διαμαντόπουλο. Απορώ ποιοι τον ψηφίζουν»

Βόμβες Πανούσης: «Δεν θα ασχοληθώ με τον Διαμαντόπουλο. Απορώ ποιοι τον ψηφίζουν»

Ο Γιάννης Πανούσης μίλησε στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας επισημαίνοντας ότι δεν παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο..

«Στην κατάληψη συμμετείχαν άνθρωποι άσχετοι με τον πανεπιστημιακό χώρο, πώς μπορούμε να μιλάμε για το άσυλο;», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε ότι μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».
«Μεταξύ των 49 συλληφθέντων πιάσαμε έναν Πολωνό διεθνώς καταζητούμενο, έναν συνεργό του Παλαιοκώστα και τους δύο Αλγερινούς που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, και δεν ήταν τόσο αθώοι τελικά», δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Πανούσης.

Ερωτώμενος για τους βουλευτές, και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την παραίτησή του ο κ. Πανούσης έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί. Είπε ότι απορεί με αυτούς που ψηφίζουν τέτοιους βουλευτές. Υπενθυμιζεται ότι αμέσως μετά την ανακατάληψη της Πρυτανείας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είχε ζητήσει να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους και να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί. Ας μας πουν τι είναι αριστερή δικαιοσύνη και τι αριστερή αστυνομία. Ας το λύσουν αν θέλουν λαϊκή δημοκρατία. Μιλάμε για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, για θεσμούς, αν μιλάμε για επιτροπή αγώνα που αποφασίζει μιλάμε για άλλο πράγμα», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια σε μία αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον Διαμαντόπουλο» και πρόσθεσε ότι έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.

Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι η επέμβαση στην Πρυτανεία έγινε σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, «διαφορετικά θα πρεπε να παραιτηθώ», κάτι το οποίο δεν σκέφτηκε όπως είπε και πρόσθεσε κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, που ζήτησε την παραίτησή του: «Αναρωτήθηκα ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους που μου λένε να παραιτηθώ».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Εξαρχείων, σημειώνοντας ότι «Οταν βγάλαμε την κλούβα από τα Εξάρχεια ανέλαβαν οι μαφίες των ναρκωτικών», ενώ πρόσθεσε με νόημα «Αν στείλουμε εκεί τον αστυνομικό της γειτονιάς θα τον ξαναδούμε; Ούτε το μπερέ δεν θα βρούμε!».

ΠΗΓΗimerisia.gr
SHARE