«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή»

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή»

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή από την κλιματική αλλαγή»

«Σήμερα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή»: ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε μια προειδοποίηση για δράση, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
«Ουδείς μπορεί πλέον να αρνηθεί ούτε να αγνοήσει την κλιματική αλλαγή», υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος στην εβδομαδιαία ομιλία του.

Δεύτερη μετά την Κίνα χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν αυτές τις εκπομπές τους κατά 26% – 28% έως το 2025, σε σχέση με το 2005.

«Δεν έχουμε παρά μόνο έναν πλανήτη. Έπειτα από χρόνια, θέλω να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους πω ότι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατό για να τον προστατεύσουμε», είπε ο Μπ. Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ο οποίος έχει θέσει τον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής μεταξύ των προτεραιοτήτων του, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, έξι χρόνια μετά την ηχηρή αποτυχία της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης στην οποία είχε συμμετάσχει.