Άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Δεκατρείς νυν βουλευτές και πέντε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και 51 στελέχη της, κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστούν για την υπόθεση της Χ.Α..

Η δίκη που διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης που από νωρίς το πρωί παρίστανται για να καλύψουν ειδησεογραφικά την υπόθεση.

Θεωρείται πιθανόν η δίκη να μην ξεκινήσει επί της ουσίας λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καθώς η αίθουσα είναι τόσο μικρή που με δυσκολία χωρούν οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστήριο θα εμφανιστεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι θα εκπροσωπηθούν με εξουσιοδοτήσεις από τους δικηγόρους τους. Η αιτία που θα προβληθεί πιθανότατα είναι οι συγκεντρώσεις γύρω από τον χώρο του Κορυδαλλού, που θεωρούν ότι δεν εξασφαλίζουν ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για τους ίδιους.

Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι η Μαρία Λεπενιώτη με μέλη τους Ανδρέα Ντόκο και Γεσθημανή Τσουλφόγλου. Εισαγγελέας είναι η Αδαμαντία Οικονόμου και αναπληρωτής ο Στέλιος Κωσταρέλλος.

Οι βασικές υποθέσεις που θα εξεταστούν είναι:

  • δολοφονία Παύλου Φύσσα
  • δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ
  • επίθεση σε αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
  • επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες
  • επίθεσεις στα στέκια Αντίπνοια και Συνεργείο και σε αλλοδαπούς εργάτες στην Κρήτη
  • επίθεση με μαχαίρι σε μαθητή στο Π. Φάληρο.