Μεταφέρονται τα χρήματα από τις Περιφέρειες στην Τράπεζα της Ελλάδος

Μεταφέρονται τα χρήματα από τις Περιφέρειες στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Δήμων καλύπτεται μόνο για ένα δεκαπενθήμερο

Μεταφέρονται τα χρήματα από τις Περιφέρειες στην Τράπεζα της Ελλάδος

Κίνδυνος για την ανταπόκριση των Δήμων και περιφερειών στις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους τους μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την μεταφορά των διαθεσίμων:

Αγοραστός

Σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, αποφάσισε και διέταξε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να μεταφέρουν όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα δηλαδή τα χρήματα που έχουν για τη λειτουργία τους, τα έργα και κάθε άλλη πληρωμή χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Πρόκειται για μια κίνηση δημοσιονομικού πανικού που δημιουργεί συνθήκες “παύσης πληρωμών” με κίνδυνο να σταματήσουν τα έργα (δρόμοι, νοσοκομεία, σχολεία, επενδύσεις καθώς και τους εργαζόμενους σ’ αυτά…).
Η μισθοδοσία του συνόλου των υπαλλήλων και των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ύστερα από τη δραματική σημερινή εξέλιξη και χωρίς ευθύνη των περιφερειών και των δήμων, καλύπτεται μόνον για 15 ημέρες.
Οι περιφέρειες όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν και συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια γιατί για εμάς πάνω από όλα είναι η πατρίδα και οι Έλληνες.
Από καιρό είχαμε διαβλέψει τον κίνδυνο, είχαμε προειδοποιήσει τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος όμως παρ’ όλες τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σήμερα απώλεσε και τα τελευταία αποθεματικά αξιοπιστίας.
Η πράξη αυτή θίγει την συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Αύριο Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13.00 συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

SHARE