Ο Κώστας Τσιάρας στην Ταϊβαν

Ο Κώστας Τσιάρας στην Ταϊβαν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ

Ο Κώστας Τσιάρας στην Ταϊβαν

Στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις, που είχε η αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών, με επικεφαλής τον Βουλευτή Καρδίτσας και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Τσιάρα, η οποία επισκέφτηκε πρόσφατα την Ταϊβάν, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Η ελληνική αποστολή κατέγραψε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ταϊβανέζικης πλευράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Όπως επισημάνθηκε τα περιθώρια για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μεγάλα. Οι Έλληνες βουλευτές τόνισαν την ποιοτική ανωτερότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, που τα καθιστά ξεχωριστά, γεγονός που πιστοποιεί και το δεδομένο, πως πάνω από το 10% των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) σε επίπεδο ΕΕ είναι ελληνικά!
Τον κύριο Τσιάρα συνόδευαν στην επίσκεψη του αυτή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης.
Οι Έλληνες βουλευτές, που μετέβησαν στην Ταϊβάν, μετά από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Vanessa Yea – ping SHIH, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Shih – hao CHO, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Freddie Hoeglund.

IMG_2115 (1077 x 807)

IMG_2269 (1077 x 807)

SHARE