Ενημερωτική εκδήλωση για την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 1ο...

Ενημερωτική εκδήλωση για την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση για την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή  Ένωση  στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους καθηγητές του 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, πραγματοποίησε την Τρίτη  21/04/2015  ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ζωή και απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές της 3ης λυκείου του Επαγγελματικού Λυκείου, είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δικαιώματά τους  για την απασχόληση σε όλα τα κράτη της.

Σε συνεργασία με τον κ. Στέφανο Πάλλα  – Σύμβουλο EURES υπάλληλο ΟΑΕΔ Τρικάλων, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες απασχόλησης στην Ε.Ε. και τι βοήθεια μπορεί να προσφέρει το Δίκτυο EURES στους ενδιαφερόμενους, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της απασχόλησης και της ανεργίας, δόθηκαν παραδείγματα συμπλήρωσης του ευρωπαϊκού βιογραφικού Europass και πληροφορίες για την πλοήγηση στην ηλεκτρονική πύλη EURES https://ec.europa.eu/eures/page/homepage

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης στους μαθητές μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Πληροφορίες :

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα
Τηλ. 2441042363
e-mail: europedirect@anka.gr
www.europedirectkarditsa.gr

 

SHARE