4ο Διασχολικο Τουρνουα Ποδοσφαιρου 5×5 απο το Δημοτικο Σχολειο Καρδιτσομαγουλας...

4ο Διασχολικο Τουρνουα Ποδοσφαιρου 5×5 απο το Δημοτικο Σχολειο Καρδιτσομαγουλας Καρδιτσας

4ο  Διασχολικο Τουρνουα Ποδοσφαιρου 5×5 απο το  Δημοτικο Σχολειο Καρδιτσομαγουλας Καρδιτσας

Από το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομαγούλας οργανώνονται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις 18 Μαΐου 2015, αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» ποδοσφαίρου 5Χ5, με τη συμμετοχή 32 ομάδων Δημοτικών Σχολείων απ’ όλο το νομό Καρδίτσας. Οι αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» έχουν διάρκεια ενός δεκαημέρου, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται στους χώρους του σχολείου παράλληλες δράσεις που στόχο έχουν την προώθηση του κεντρικού μηνύματος της αθλητικής γιορτής, που για κάθε έτος διοργάνωσης είναι διαφορετικό.

Το 4ο Διασχολικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5χ5 προάγει το σύνθημα: « Βάζω τέρμα στην παχυσαρκία … Αθλούμαι… Τρέφομαι υγιεινά». Για το λόγο αυτό οι μικροί μαθητές παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες που στόχο έχουν να τους δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν, νέες ευεργετικές για την υγεία, συμπεριφορές διατροφής και άσκησης ευνοώντας παράλληλα την εδραίωση αυτών των συμπεριφορών στην καθημερινή τους ζωή.

Για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας, σύνδεσης των αθλητικών δρώμενων με ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, υλοποιούνται δραστηριότητες και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα το σχολείο συνεργάζεται ενεργά και με τα όλα τα σχολεία της περιοχής που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση, ώστε από κοινού να καταφέρουν να περάσουν βιωματικά στους μαθητές διεργασίες υψηλής κοινωνικής σημασίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αναπτύσσεται η συνεργασία με εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως μουσικής, φυσικής αγωγής, ειδικής αγωγής τόσο μέσα στα όρια της σχολικής μονάδας διοργάνωσης όσο και με τα υπόλοιπα σχολεία συμμετοχής. Επιπλέον αναζητούνται εξωτερικοί συνεργάτες με τους οποίους καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας και σχεδιάζεται το πλαίσιο στήριξης και αναφοράς. Τέτοιοι εξωτερικοί συνεργάτες είναι: η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, η Ένωση Διαιτητών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Καρδιτσομαγούλας, ο Τοπικός τύπος και επιμέρους τοπικοί φορείς.