Πεντανόστιμο κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

Κοτόπουλο με γιαούρτι

Υλικά:

• 1 kg φιλέτο κοτόπουλο
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές, κομμένες σε λωρίδες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 gr κρέμα γάλακτος
• 250 gr συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας ή 2 κουταλιές της σούπας πελτές διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερού.
• 1 κουτ. γλυκού κάρυ
• 100 gr βούτυρο
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

• Τρίψτε το κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη, ψιλοκόψτε το σκόρδο και κόψτε τις κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες.
• Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά να μαραθούν.
• Προσθέστε την ντομάτα και αφήστε την να βράσει για 5 λεπτά.
• Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε χοντρά κομμάτια) να τσιγαριστεί ελαφρά.
• Προσθέστε τη σάλτσα από το τηγάνι, το κάρυ, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
• Αφήστε το φαγητό να βράσει για 1 περίπου ώρα σε σιγανή φωτιά(εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει).
• Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε να το συνοδέψετε με λευκό ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

SHARE