Τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων...

Τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας

Υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου καταθέτει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με το θέμα των βοσκοτόπων. Οι κτηνοτρόφοι που – σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Νικός Παλάσκας -πρόκειται να συναντηθούν σήμερα (24/4) με τον Αν. Υπουργό – ζητούν μεταξύ άλλων να δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των στρεμμάτων που πραγματικά είχε η χώρα μας, όπως και τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια. Επιπλέον οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας ζητούν: να προχωρήσουν σε άμεσες πληρωμές με βάση τις πληρωμές του έτους 2012, διότι η κατάστασή μας πλέον είναι τραγική και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι να αποχωρήσουμε από το κτηνοτροφικό επάγγελμα.

Διαβάστε ολόκληρο το Υπόμνημα της Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας:
Κύριε Υπουργέ,

Ζητήσαμε από σας να ξεκαθαρίσετε το θέμα της κακής και λάθος διαχείρισης των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άμεσα το οποίο είναι η αιτία που τόσοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους και αν δεν διορθωθεί τώρα θα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και στις πληρωμές του μέλλοντος.

Αν πραγματικά θέλετε να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σε ότι αφορά την κλοπή των βοσκοτόπων και να μην γίνετε συνένοχος θα πρέπει:

Να δημοσιοποιήσετε τον αριθμό των στρεμμάτων που πραγματικά είχαμε.
Να δημοσιοποιήσετε τα ονόματα των κτηνοτρόφων που πήραν τα βοσκοτόπια.
Μόνο έτσι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί το πάρτι που κάποιοι ετοίμαζαν να κάνουν στην πλάτη του έλληνα κτηνοτρόφου.

Μέχρι και σήμερα ο κλάδος της κτηνοτροφίας περιμένει να εισπράξει ένα μεγάλο ποσό από την εξισωτική του 2013 και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό από την εξισωτική του 2014. Ακόμη υπάρχουν χρηματικά υπόλοιπα από την Ενιαία προηγούμενων ετών και τρία ολόκληρα χρόνια 2012-2013-2014 είναι απλήρωτη και η βιολογική κτηνοτροφία.

Ζητούμε να προχωρήσετε σε άμεσες πληρωμές με βάση τις πληρωμές του έτους 2012, διότι η κατάστασή μας πλέον είναι τραγική και ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι να αποχωρήσουμε από το κτηνοτροφικό επάγγελμα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την δική μας οικονομική κατάσταση με όλα τα χρέη που έχουμε μέχρι τώρα και για την ελληνική παραγωγή και κατά συνέπεια και για την ελληνική οικονομία.

Οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου από τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάζουν επίσημα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα εκατοντάδες χαμένα αμνοερίφια και τεράστια απώλεια στην παραγωγή γάλακτος. Χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες είναι σε απόγνωση.

Ζητούμε την άμεση εισαγωγή εμβολίου για να μπορέσουμε να διασώσουμε τα κοπάδια μας όπου και πάλι κινδυνεύουν με την άνοδο της θερμοκρασίας.

Αν ο καταρροϊκός χτυπήσει και πάλι θα είναι το τέλος της κτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ
Παλάσκας Νίκος

ΠΗΓΗwww.agrotypos.gr
SHARE