Συνταγή για αφράτη και εύκολη μηλόπιτα

Συνταγή για αφράτη και εύκολη μηλόπιτα

Συνταγή για αφράτη και εύκολη μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Υλικά:

  •  4-5 μήλα
  • 4-5 αυγά
  • 2 κούπα τσαγιού βούτυρο
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • ½ κούπα χοντροαλεσμένα καρύδια (προαιρετικά)
  • ½ κούπα μαύρη σταφίδα

Εκτέλεση:

  •  Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ το μίγμα.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα τις βανίλιες και το αλεύρι (αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει) και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα.
  • Ρίχνουμε τα μήλα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα μας και ανακατεύουμε.
  • Αν προσθέσετε καρύδια ή σταφίδες θα τις περάσετε από το αλεύρι για να μην “κάτσουν” στον πάτο του ταψιού.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το μίγμα.
  • Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο (στην ένδειξη πάνω-κάτω) στη χαμηλή σχάρα και το αφήνουμε για μισή ώρα.

 

SHARE