Συναντήσεις Σαμαρά με Σουλτς και Πιτέλα στο Στρασβούργο

Συναντήσεις Σαμαρά με Σουλτς και Πιτέλα στο Στρασβούργο

Συναντήσεις Σαμαρά με Σουλτς και Πιτέλα στο Στρασβούργο

Επαφές στο Στρασβούργο με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει αύριο το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου θα είναι ομιλητής. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Τζιάνι Πιτέλα επικεφαλής της Ομάδσς Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ και με τον Γκι Φερχόφσταντ επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες διμερείς επαφές.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία.

Σε αυτή τη λογική ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Μάλιστα τονίζουν πως έχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1, 9 δισ. ευρώ καθώς, όπως τονίζουν, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία σοβαρή στρατηγική για το πως θα κινηθούν.