Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Σύσκεψη για τα Προβλήματα της υγείας στο Νομό...

Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Σύσκεψη για τα Προβλήματα της υγείας στο Νομό Καρδίτσας

Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας: Σύσκεψη για τα Προβλήματα της υγείας στο Νομό Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η σύσκεψη του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της δουλειάς του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας για ανάδειξη των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στο νομό μας.

Στη Σύσκεψη που χαρακτηρίστηκε από την μαζική παρουσία φορέων και σωματείων του νομού παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους: των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στο νοσοκομείο, των εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των οικοδόμων, των λαϊκών αγορών, των συνταξιούχων δημοσίου και ΙΚΑ, της Ομοσπονδίας γονέων Καρδίτσας, της ΠΕΤ ΟΤΕ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στην εισήγηση του συλλόγου  αναλύονταν τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν στις υγειονομικές μονάδες του νομού μας (νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία) εξαιτίας των ελλείψεων  προσωπικού ιατρικού εξοπλισμού και  υποδομών, όσο και οι αιτίες  που τα δημιουργούν που δεν είναι άλλες από τις πολιτικές για την υγεία της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Στη συνέχεια υπήρξε πλούσια συζήτηση που ανέδειξε τον προβληματισμό όλων για την κατάσταση της υγείας στο νομό και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους της πόλης και των χωριών. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο όπως απέδειξε και ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο και αν δεν πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες τα σωματεία και οι φορείς δεν θα σταματήσει ο κατήφορος.

Έτσι αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  1. Να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι φορείς και σωματεία για συμμετάσχουν σ’ αυτή τη πρωτοβουλία.
  2. Να δοθεί συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στον τομέα της υγείας την Τετάρτη 6 Μάη.
  3. Να σταλεί υπόμνημα στον υπουργό υγείας και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της βουλής (εκτός ΧΑ).
  4. Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 27 Μάη για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας.